Anasayfa /  Güncel

Malatya riskli ilçeleri nereler? Naci Görür'den deprem açıklaması!

27 Şubat Pazartesi günü Saat 12.04'te Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen depremin ardından deprem bilimci Naci Görür açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 01 Mart 2023 14:00

27 Şubat Pazartesi günü Saat 12.04'te Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen depremin ardından deprem bilimci Naci Görür açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

NACİ GÖRÜR'DEN MALATYA DEPREMİ SONRASINDA AÇIKLAMA

Prof. Dr. Naci Görür, "Yeşilyurt, Malatya'da 5,6 deprem oldu. Deprem Malatya Fayına paralel bir hat üzerinde. Doç. Dr. Cengiz Zabcı ve Prof. Dr. Ziya Çakır ile konuştum, bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir. Ama daha önce olmuş 7,6'lık depremin bu bölgeyi yüklemesi sonucu olduğu kesin." ifadelerini kullandı.

MALATYA'DAN FAY HATTI GEÇİYOR MU?

Malatya'yı olası depremlerden etkileyecek üç büyük fay hattı bulunuyor. Bunlar; Doğu Anadolu Fay hattı, Malatya-Ovacık fay hattı, Çöşnük fay hattı.

MALATYA'NIN RİSKLİ İLÇELERİ NERESİ?

Malatya'nın birinci dereceden riskli olan ilçeleri; Pütürge, Doğanyol, Kale, Doğanşehir, Yeşilyurt, Battalgazi ve Çolaklı ilçeleridir.

Malatya'nın ikinci dereceden riskli olan ilçeleri; Hekimhan, Taşdelen, Arapkır, Yoncalı, Hasançelebi, Kurşunlu, Yazıhan, Darende, Balaban, Kürecik, Levent, Akçadağ ilçeleridir.

DOĞU ANADOLU FAY HATTI NEREDE?

Doğu Anadolu Fay Hattı, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş'a kadar devam etmesinin ardından Erzincan'dan itibaren Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşir.

 MALATYA - OVACIK FAY HATTI 

Malatya-Ovacık Fay Zonu, Orta Anadolu ova bölgesinde bulunuyor. Erzincan çek-ayır havzasının doğu yönünden ayrılan sol yönlü doğrultu atımlı Malatya-Ovacık Fay Zonu’nun toplam uzunluğu 240km'dir.

ÇÖŞNÜK FAYI

Çöşnük fayı, Gündüzbey'den Malatya'ya gelen Su Taşıma Kanalının kenarından Doğanşehir'e kadar uzanan bir faydır ve uzmanların söylemlerine göre Doğu Anadolu fayının küçük bir koludur.

MALATYA'NIN EN SAĞLAM ZEMİNİ NEREDE?

Malatya'nın en sağlam zemini güneyde bulunuyor.

Yorumlar