Anasayfa /  Foto Galeri

Malatya korkutan depremden sonra geceyi sokakta geçirdi

24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,8 şiddetindeki depremin travmalarını henüz yeni atlatan Malatya, Perşembe gecesi yaşanan 5,0 şiddetindeki depremle yeniden sarsıldı. Can ve mal kaybının yaşanmadığı depremde 20'e yakın evde ağır hasar oluşurken, depremin merkez üssü olan Pütürge ilçesinde halk geceyi sokakta geçirdi

Malatya korkutan depremden sonra geceyi sokakta geçirdi - Sayfa 1

6 ay önce yaşanan depremde ev fazla hasar gören ilçelerden biri olan Malatya’nın Pütürge ilçesi, 5 Haziran Perşembe akşam 21.06 civarı meydana gelen 5.0 şiddetindeki depremle yeniden sarsıldı.

Malatya korkutan depremden sonra geceyi sokakta geçirdi - Sayfa 2

Depremin yaralarının sarılmaya devam edildiği ilçede, yaşanan yeni depremle birlikte vatandaşlar kendilerini sokağa attılar.

Malatya korkutan depremden sonra geceyi sokakta geçirdi - Sayfa 3

Ocak ayında yaşanan 6,8 şiddetindeki depremden çok daha fazla sarsıntıyı şiddetli olarak yaşadıklarını anlatan Pütürgeliler, tedirgin oldukları için gececi arabalarında ve sokakta geçirdi.

Malatya korkutan depremden sonra geceyi sokakta geçirdi - Sayfa 4

Depremin ardından ilçeye gelen Türk Kızılayı ekipleri, dışarıda bekleyen vatandaşlara ikramda bulunurken, İlçe Kaymakamı Recep Aydın’da ilçe merkezinde incelemelerde bulundu.