Anasayfa /  Güncel

Malatya depremi son dakika ! Malatya'da deprem haberi ! Son depremler

Malatya depremi son dakika ! Malatya'da deprem haberi ! Son depremler. Son dakika deprem haberi! Malatya'nın Arguvan ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem

Abone ol
Abone ol 21 Mart 2019 14:02

Malatya depremi son dakika ! Malatya'da deprem haberi ! Son depremler. Son dakika deprem haberi! Malatya'nın Arguvan ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem

Dün Denizli'de yaşanan deprem sonrası bugün de bir son dakika deprem haberi Malatya'dan geldi. Malatya'nın Arguvan ilçesi, bu sabah birer saat arayla 3 depremle sallandı. 

Türkiye beşik gibi sallanıyor. Dün Denizli bugün Malatya...Arda arda korkutan son dakika deprem haberlerleri geliyor. Malatya'nın Arguvan ilçesi, bu sabah birer saat arayla 3 depremle sallandı. 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nın tespitlerine göre, ilk deprem saat 06.48'de oldu. Yerin 7 kilometre derinliğinde olan depremin büyüklüğü ise 3.1 olarak ölçüldü.

Arka arkaya 3 deprem

Bu depremin ardından bölge, saat 07.46'da 3.6, saat 08.51'de ise 4.1 büyüklüğünde iki depremle daha sallandı. Bu depremin derinlikleri ise sırasıyla 7 ve 6.99 kilometre ölçüldü.

Çevre ilçelerde de hissedildi büyük panik

Depremler, kent merkezinin yanı sıra çevre ilçelerde de hissedildi. Paniğe neden olan depremlerde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüklerini ve merkez üslerini sırasıyla 3.2 Arguvan ilçesi Güveçli Mahallesi, 3.9 Arguvan ilçesi Kavacık Mahallesi ve 4.4 Arguvan ilçesi Hakverdi Mahallesi olarak açıkladı.

Dün Denizli 5.5'le sallanmıştı

Dün ise Denizli'nin Acıpayam ilçesinde deprem oluştu. Geçen hafta 4 büyüklüğünde depremle sallanan bölgede bir gün içerisinde irili ufaklı bir çok deprem meydana geldi. Bu depremlerin en büyüğü ise dün sabah saatlerinde Acıpayam'da kayıtlara geçti. Depremin büyüklüğü 5.5 olarak hesaplandı. 


Yorumlar