Anasayfa /  Magazin

Zerrin Özer Kerim Tekin'i unutmadı.

Ünlü şarkıcı Zerrin Özer, 27 Haziran 1998'de Afyon'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden popçu Kerim Tekin'i unutmadı.

Abone ol
Abone ol 29 Haziran 2019 00:21

Ünlü şarkıcı Zerrin Özer, 27 Haziran 1998'de Afyon'da trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ve ölümünün 21. yılında yakın dostu Kerim Tekin'i unutmadı.

Zerrin Özer'den duygusal paylaşım Ölümün üstünden 21 yıl geçti ama... - Sayfa 2

Instagram'da Kerim Tekin ile fotoğrafını paylaşan Özer, altına 'Sensiz 1 yıl daha...' notunu düştü.

Zerrin Özer'den duygusal paylaşım Ölümün üstünden 21 yıl geçti ama... - Sayfa 3

Zerrin Özer kimdir, kaç yaşında, nereli?: Zerrin Özer kimdir, kaç yaşında, nereli? soruları vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Ünlü sanatçı geçtiğimiz akşam yüksek tansiyon ve baygınlık geçirmesi şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. İşte Zerrin Özer'in hayatı ve kariyeri...

Zerrin Özer'den duygusal paylaşım Ölümün üstünden 21 yıl geçti ama... - Sayfa 4

Zerrin Özer, 4 Kasım 1957 tarihinde Ankara'da doğmuş, Türk pop şarkıcısıdır.

1970'li yılların popüler sanatçılarından Tülay Özer'in küçük kardeşi olan Zerrin Özer ilk, orta ve lise eğitimini aynı zamanda doğum yeri de olan Ankara'da tamamladı. Anne ve babasının ayrılığı çocukluk yıllarına damga vurmuş, müziğe olan tutkusu Amerikalı şarkıcı Janis Joplin hayranlığı ile büyümüştür

Zerrin Özer'den duygusal paylaşım Ölümün üstünden 21 yıl geçti ama... - Sayfa 5

1969 yılındaki ilkokul mezuniyet töreninde ilk konserini Çankaya'da komşuları olan İsmet İnönü ile eşi Mevhibe İnönü'ye vermiş, Özer'i çok beğenen İsmet İnönü, "Aferin küçük kız, sende büyük iş var" dedi.

Zerrin Özer'den duygusal paylaşım Ölümün üstünden 21 yıl geçti ama... - Sayfa 6

1980 yılında ilk stüdyo albümü Seni Seviyorum adıyla piyasaya çıktı, onu aynı yıl içerisinde Sevgiler izlemiştir. 1981 yılında Ve Zerrin Özer albümüyle arabeske yönelmiş, bu yöneliş sanatçının eserlerine olan ilgiyi artırmıştır.[kaynak belirtilmeli] İlk yurt dışı konserlerini 1982 yılında Türkiye'yi tanıtmak için Paris'te 'Binbir Gece' adı altında vermiş, bir yıl sonra Olympia'da bir resital için sahne almış, yine aynı yıl Gelecek Misin? albümünü yayınlamıştır.

Zerrin Özer'den duygusal paylaşım Ölümün üstünden 21 yıl geçti ama... - Sayfa 7

Kariyerinde müzikal değişiminde gerçekleştiği seksenli yıllar Zerrin Özer için birçok albümün yayınlandığı on yıl kuşağı olmuş, sırası ile 1984'te Mutluluklar Dilerim, 1985'te Evcilik Oyunu ve Kırmızı adlı albümleri yayınlanmıştır. Kırmızı albümünde değişikliğe giderek "Eminem" ve "Dom Dom Kurşunu" şarkılarını "İntuv Ene" ve "Merhaba Ya Habeyip" adlarıyla Arapça seslendirdi. 1987 yılında son LP'si Dayanamıyorum adlı albümü çıktı. Ertesi yıl çıkan ilk CD formatında yayınlanan Dünya Tatlısı albümüyle yeniden Türk pop müziğine dönüş yaptı.


Etiketler kerim tekin
Yorumlar