Anasayfa /  Magazin

Türk sinemasının usta oyuncu hayatını kaybetti!

Türk sinemasının acı kaybı! TÜRK sinemasının usta oyuncusu, tedavi gördüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 74 yaşında yaşamını yitirdi.

Abone ol
Abone ol 13 Ağustos 2017 22:16

TÜRK sinemasının usta oyuncularından Kuzey Vargın, tedavi gördüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 74 yaşında yaşamını yitirdi.

Sinema oyuncusu Kuzey Vargın, yüksek tansiyona bağlı yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Marmaris'te özel bir hastanede tedavi görmüş ve daha sonra böbrek yetmezliği teşhisi üzerine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti. Yaklaşık 1,5 aydır yoğun bakımda tedavisi süren Vargın, bugün saat 06.30 sıralarında yaşama gözlerini yumdu. Vargın'ın ölümü, yakınları, sevenleri ve oyuncu dostlarını yasa boğdu. Vargın'ın İstanbul'a götürülecek olan cenazesinin 17 Ağustos Perşembe günü Levent Camisi'nde kılınacak namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.



KUZEY VARGIN KİMDİR?





Kuzey Vargın (d. 15 Haziran 1940, İstanbul), Türk sinema oyuncusu. Yeşilçam'da 1960'lı yıllarda jön olarak başladığı kariyerini ilerleyen dönemde ağırlıklı olarak kötü adamların oluşturduğu karakter rolleri ile sürdürdü. Kariyerinin ilk döneminde 1965 yapımı Yasak Sokaklar, Çılgın Gençlik, Ağlayan Kadın gibi filmlerde rol aldı. Televizyonda sık gösterilen eserlerden Bir Dağ Masalı filminde Lale'yi aldatan nişanlısı Ekrem, Seni Sevmek Kaderim filminde entrikacı Bülent gibi rollerde oynadı.  Sert bir yüz ifadesi nedeniyle karakter oyuncusu oldu. Eski jön günleri geride kalmış olsa da Türk sineması yepyeni karakter kazanmıştır. Kartal Tibet'den sonra Karaoğlan'ı canlandırmıştır. En son olarak Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde "Adil Eşrefoğlu" karakteri ile İhtiyarlar Heyeti Başkanı rolünü canlandırdı.

Bakan Kurtulmuş'tan Kuzey Vargın için taziye mesajı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, sinema sanatçısı Kuzey Vargın'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Kuzey Vargın'ın, Türk sinemasına katkıları dolayısıyla her daim saygıyla yad edileceğini belirten Bakan Kurtulmuş'un taziye mesajı şöyle: 

"Kuzey Vargın, Türk sineması adına önemli yollar katedilen yıllarda başarılı çalışmalara imza atmış değerli bir isimdir. Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından Vargın, beyaz perdeye taşıdığı karakterlerle hafızalarda unutulmaz bir yer edinmiştir. Sinemamıza katkıları dolayısıyla her daim saygıyla yâd edilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum"


Yorumlar