Anasayfa /  Magazin

Tüm dünyanın gözü bu düğünde

Birleşik Krallık başkenti Londra’da yer alan Windsor Sarayı’nda bugün Veliaht Prens Harry ve Meghan Markle’ın evliliğiyle gerçekleşecek olan kraliyet düğünü öncesi, vatandaşlar saray önünde toplanmaya başladı.

Abone ol
Abone ol 19 Mayıs 2018 15:48

Birleşik Krallık’ın çeşitli bölgelerinden kraliyet düğünü için saraya gelen vatandaşlara yetkililer içerisinde çikolata, bisküvi ve su bulunan çantalar dağıttı.

Ayrıca düğünde çello performansı sergileyecek olan ve 2016 yılında BBC Yılın Genç Müzisyeni ödülünü kazanan Sheku Kanneh-Mason da Twitter üzerinden düğün için olan heyecanını paylaştı.

Düğün seromonisi için ise konuklar arasından ABD’li talk show sunucusu Oprah Winfrey, İngiliz müzisyen James Blunt, İngiliz oyuncu Idris Elba, Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın ailesi, ABD’li oyuncu George Clooney ve avukat eşi Amal Clooney, İngiliz futbolcu David Beckham ve moda tasırımcısı eşi Vicoria Beckham, ABD’li profesyonel tenisçi Serena Williams ve İngiliz şarkıcı Sir Elton John saraya geldi. 

Prens Harry Windsor Sarayı’nda

Birleşik Krallık Veliaht Prensi Harry, Meghan Markle ile gerçekleşecek olan düğünü için abisi ve sağdıcı Cambridge Dükü William ile Windsor Sarayı’na geldi.

Kraliçe II. Elizabeth ve eşi düğün için şapelde

Birleşik Krallık Kraliçesi II: Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Philip Mountbatten de kraliyet düğünü için Windsor Sarayı’na geldiler.





Saray önünde bekleyen vatandaşlar tarafından büyük bir sevinçle karşılanan Kraliçe ve Edinburgh Dükü, seremoni için Şapel’e geçtiler.

Meghan Markle ve Prens Harry evlendi

Birleşik Krallık Veliaht Prensi Harry ve Meghan Markle evlendi.





Windsor Sarayı’nda yer alan St. George Şapeli’nde gerçekleşen seromonide babası Thomas Markle’ın düğüne katılmayacağını açıklaması üzerine Meghan Markle’ı seromonide horona Prens Charles’ın yürüteceği ve Prens Harry’ye teslim edeceği söylenmişti fakat CNN’de yer alan habere göre Markle seromoniden hemen önce “güçlü ve bağımsız” bir kadın olarak Prens Harry’nin yanına tek başına çıktı. Prens Harry’nın Meghan’ı gördükten sonraki ilk sözleri “Harika görünüyorsun” oldu.

Markle ve Prens Harry yüzüklerini takıp birbirlerine yeminlerini ettikten sonra İngiliz Kilisesi Başpsikoposu tarafından nikahları kıyıldı.




Yorumlar