Anasayfa /  Magazin

Talat Bulut kararında kravat detayı!

Takipsizlik kararında savcılık, müşteki Özge Şimşek ile şahitlerin ifadeleri arasında çelişkiler olduğunu, ayrıca şahitlerin ifadesine göre müştekinin iddiasına konu sahnede Talat Bulut'un kravatlı bir kostümü bulunmadığını belirtiyor. Özge Şimşek'in avukatı bu karara itiraz etmeye hazırlanıyor.

Abone ol
Abone ol 07 Ağustos 2018 15:26

Takipsizlik kararında savcılık, müşteki Özge Şimşek ile şahitlerin ifadeleri arasında çelişkiler olduğunu, ayrıca şahitlerin ifadesine göre müştekinin iddiasına konu sahnede Talat Bulut'un kravatlı bir kostümü bulunmadığını belirtiyor. Özge Şimşek'in avukatı bu karara itiraz etmeye hazırlanıyor.

Savcılığın takipsizlik kararına göre müşteki Özge Şimşek'in iddiası ile şahit olarak dinlenen set görevlisi Beyza Şükran Gülel'in beyanları arasında olayın başlangıcı, oluşu ve şekline yönelik çelişkiler var.

Yine şahitlerden Gizem Arsu ile Beyza Şükran Gülel ve müşteki Özge Şimşek'in anlatımları arasında da çelişki var.

Savcılığa göre şahitlerin hiçbiri olayı doğrudan gören kişiler değil ve hem Özge Şimşek'in beyanlarıyla hem de birbirlerinin beyanıyla çelişen noktaları var. 

'Kravat' detayı

Takipsizlik kararında şüpheli Talat Bulut'un 'Müştekinin iddia ettiği sahnede ben tişörtlüydüm, kravatım yoktu' şeklindeki ifadelerine de yer veren savcılık 'takipsizlik' kararını şu şekilde açıklıyor: 

'Müştekinin şikayet dilekçesi ve ifade içeriğinde şikayetine konu olayın 31 Mayıs 2018 tarihindeki çekimlerin çalışma odasında gerçekleştirilen son sahnesinden önce meydana geldiğini iddia ettiği, ancak şahit Gizem Arsu'nun, şahit Beyza Şükran Gülel'in, şahit Tülin Akkuş'un ifade içeriklerine göre olay tarihinde yapılan son çekimlerde müştekinin bulunmadığı, son sahnenin çalışma odasında gerçekleştirilmediği ve son sahne çekiminde şüphelinin kravatlı kostümü olduğu şekilde sahnesinin bulunmadığı,

yine müştekinin olayın son sahne çekiminden önce meydana geldiğini iddia ettiği ancak şahit Beyza Şükran Gülel'in olayın sondan bir önceki sahne çekiminde meydana geldiğini beyan ettiği, diğer şahit Gizem Arsu'nun ise kendisinin hazırlık odasına gidip müşteki ile konuştuktan sonra bir veya iki sahne daha çekildiğini beyan ettiği, bu bakımdan da müştekinin iddiası ile şahitlerin beyanları arasında çelişki bulunduğu...'

'Kesin delil yok'

'Şahit Tülin Akkuş'un Yasak Elma adlı dizide makyöz olarak çalıştığı, ifadesinde olayın olduğu iddia edilen gün görevi gereği sürekli şüphelinin (Talat Bulut'un) yanında bulunduğunu, gün içerisinde müştekinin iddia ettiği şekilde bir olay yaşanmadığını beyan ettiği...

Bu itibarla müştekinin, şüphelinin kendisini öptüğünden bahisle müracaatta bulunması üzerine soruşturma başlatılmış ise de; şüphelinin savunmasında suçlamayı kabul etmediğini beyan ettiği, iddia olunan olayı ilişkin doğrudan bilgi ve görgüsü olan şahit bulunmadığı, yukarıda izah edilen sebeplerle şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği yönünde müştekinin soyut iddiası dışında, hakkında kamu davası açılması için yeterli, her türlü şüpheden uzak, kesin, somut ve inandırıcı delil bulunmadığı anlaşılmıştır.'

'Yasak Elma' dizinin set çalışanlarından Özge Şimşek, geçtiğimiz Haziran ayında savcılığa başvurarak başrol oyuncusu Talat Bulut'un kendisini taciz ettiğini iddia etmiş ve şikâyetçi olmuştu. İddiayı soruşturan Büyükçekmece Başsavcılığı da dün takipsizlik kararı vermişti.

(Milliyet)




Etiketler kravat
Yorumlar