Anasayfa /  Magazin

Meryem Uzerli Suudi Arabistan'da kırbaçlanabilir!

Ünlü oyuncu Meryem Uzerli Suudi Arabistan'da erkeklerin olduğu bir mekanda başını açıp selfie çekindi. Uzerli'nin bu hareketi Suudi kanunlarına göre kırbaç cezası gibi yaptırımlarla sonuçlanabilir.

Abone ol
Abone ol 22 Mart 2017 22:20

Ünlü oyuncu  Meryem Uzerli,  Suudi Arabistan'da kendi adını taşıyan kozmetik markasının tanıtımı için Suudi kadınlarla bir araya geldi.

ERKEKLERDE VARDI

Suudi  Arabistan gezisi boyunca başörtüsünü çıkarmayan Uzerli, kendi adını taşıyan markanın tanıtımı sırasında bir ara başını açtı. Bazı Suudi kadınlarda başını açıp Uzerli ile birlikte başını açıp selfie çekindi. Uzerli Suudi kadınlarla başı açık çektirdiği Selfie'yi  Instagram hesabından paylaştı. Bu sırada tanıtımın yapıldığı mekanda erkeklerde vardı.

KIRBAÇ CEZASI UYGULANABİLİR

Suudi  Arabistan kanunlarına göre kadınların kamusal alanda başlarını açmaları özellikle erkeklerin bulunduğu kamusal alanlarda başlarını açmaları kesinlikle yasak. Bunun tespiti halinde başını açan kadınlara Suudi yasaları gereği kırbaçlanmak gibi çeşitli yaptırımlar uygulanıyor.  Meryem Uzerli'nin bu fotoğrafı Suudi yetkililer tarafından ülkeden çıkmadan görülürse Uzerli'ye Suudi kanunları gereği yaptırım uygulanabilir.

İşte Meryem'in başörtüsü yasağını deldiği paylaşım:


Yorumlar