Anasayfa /  Magazin

MasterChef Türkiye’de diskalifiye şoku! MasterChef'te kim elendi?

MasterChef'te kim elendi, kim gitti? MasterChef'e kim veda etti? Meltem, Kerem ve Uğur eleme adayları olurken, Jürinin sözünü dinlememesi üzerine Murat yarışmadan kovuldu ve hakkında yaptırım kararı alınacağı söylendi. Eleme oyunun ardından herkesi şoke eden kararı jüri üyeleri açıkladı ve stüdyo'dan kovulan 'Murat Özdemir'in diskalifiye edilerek, bu haftanın elenen isim olduğu açıklandı. Peki MasterChef Türkiye’de diskalifiye edilen Murat Özdemir kimdir? Murat diskalifiye edilirken neler yaşandı... İşte tüm detaylar haberimizde....

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2018 02:10

MasterChef'te kim elendi, kim gitti? MasterChef'e kim veda etti? Meltem, Kerem ve Uğur eleme adayları olurken, Jürinin sözünü dinlememesi üzerine Murat yarışmadan kovuldu ve hakkında yaptırım kararı alınacağı söylendi. Eleme oyunun ardından herkesi şoke eden kararı jüri üyeleri açıkladı ve stüdyo'dan kovulan 'Murat Özdemir'in diskalifiye edilerek, bu haftanın elenen isim olduğu açıklandı. Peki MasterChef Türkiye’de diskalifiye edilen Murat Özdemir kimdir? Murat diskalifiye edilirken neler yaşandı... İşte tüm detaylar haberimizde....





MASTERCHEF TÜRKİYE'DE MURAT KOVULDU!

MasterChef Türkiye'de Kırmızı takımın Döner yarışmasında zorlu bir mücadele verdiği sırada Murat'ın çok konuşup yarışmacılara müdahale etmesi ve Jüri üyeleri ile tartışmaya girmesi sonucunda, jüri üyeleri tarafından alınan ortak karar sonucunda yarışma alanından kovuldu.

MASTERCHEF'TE KİM ELENDİ?

 MasterChef Türkiye'de bu haftanın takım kaptanları Kerem ve Mehmet oldu. Takım oyununda ise galibiyet sevincini Kırmızı Takım (Kerem) yaşadı. Mavi takımda yarışan Meltem, haftanın ilk eleme adayı oldu. Daha sonra ki  yarışma da ise Mavi takım, Kırmızı takıma fark atarak kazandı ve oylama sonucu kırmızı takımdan Kerem ve Uğur eleme adayları oldu. Meltem, Uğur ve Kerem üçlüsü eleme oyununda kıyasıya bir mücadele verdi.Jüri üyeleri Somer, Hazer ve Mehmet Yalçınkaya elenen yarışmacıyı açıkladığı sırada büyük bir şok yaşandı. Jüri üyeleri Murat kararıyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, 'Bugün üzücü olaylar yaşadık. Aslında bunun geçmişi de var. Biz buraya tanıdığımız, bildiğimiz şefleri çağırdık. Ancak bugün yaşadıklarımız bizleri çileden çıkartacak noktaya getirdi. Konuklarımıza karşı tutumundan, dışarda yemek yaparken misafirlerimize karşı olan tutumundan dolayı bu kararı aldık. Oybirliğiyle bu kararı aldık. Murat'ın yaptıkları MasterChef Türkiye'yle bağdaşan hareketler değil. Bir süre buna sabrettik ve düzeleceğini düşündük. Ama olmadı' şeklinde konuştular. Eleme adayları; Meltem, Kerem ve Uğur üçlüsünden kimsenini elenmediğini söyledi. Yarışmacılar ise  bu karara karşı şaşkınlıklarını gizleyemedi ve MasterChef'ten bu hafta elenen (diskalifiye) isim Murat Özdemir oldu.





MASTERCHEF MURAT KİMDİR?



Survivor 2018-2019 kadrosunda yer alabileceği iddia edilen MasterChef Murat’ın kariyeri yarışma tutkunları tarafından araştırılmaya devam ediyor. Programda yaptığı çıkışlarla dikkatleri üzerine çeken Murat programdan diskalifiye edildi. Peki, MasterChef Türkiye’nin sivri isimlerinden olan Murat kimdir, kaç yaşında ve nereli?

MasterChef Murat yarışmada olduğu kadar sosyal medyada yaptığı açıklamalarla da gündem olmaya devam etmiş; Son olarak Youtuber Enes Batur ile kısa süreli bir gerginlik yaşayan MasterChef Murat sosyal medyada kullandığı ifadelerle tepki toplamıştı. Masterchef'te yarışmacıların ve jüri üyelerinin sınırını oldukça zorlayan ve her yaptığı ile olay olan adama Murat Özdemir, Jüri üyelerinini aldığı şok karar ile MasterChef'ten diskalifiye olarak elenen isim oldu. İşte Murat’ın kariyeri ve Master Chef öncesinde yaptığı çalışmalar…





MasterChef yarışmacısı Murat Özdemir, 1973 yılında Bolu’da dünyaya geldi. Aşçı bir aileden gelen Murat Özdemir’in kendisi de aşçılık yapıyor. İlk evliliğinden 16 yaşında bir kızı olan yarışmacı, fitness sporuyla ilgileniyor ve gezmeyi çok seviyor. Daha önce de Yemekteyiz yarışmasına katılan Murat Özdemir, sunucu Onur Büyüktopçu’nun sözünü sık sık kestiği için yarışmadan kovulmuştu. MasterChef Türkiye yarışmacısında da  yaptığı davranışlarla juri üyelerini kızdıran yarışmacı gerginliklere neden oluyordu ve diskalifiye edilerek MasterChef'e veda etti.

MASTERCHEF TÜRKİYE JÜRİ ÜYELERİ KİMDİR?

SOMER SİVRİOĞLU

1971’de İstanbul’da dünyaya gelen Somer Sivrioğlu, 1996 yılına kadar Türkiye’de kaldıktan sonra Avusturalya’ya taşındı.

Restorancılığa annesinden aldığı eğitimler ile başladı. Uzun yıllar annesinin yanında çalışan Somer Sivrioğlu, öğrendiklerinin üzerine her geçen gün eklemeler yaptı. 25 yaşında kuzeni ile birlikte Sydney’de restaurant açtı.

Köşe yazarlığı da yapan Somer Sivrioğlu , ayrıca radyo programı olan Lezzete Yolculuk’u sundu. En iyi et, en iyi restorant, en iyi lezzet ödülü gibi birçok dalda ödül aldı.

Sydney'li restaurant sahibi ve aşçı Somer Sivrioğlu, MasterChef Türkiye'de jüri üyeliği yapıyor

HAZER AMANİ

Hazer Amani, TED Ankara kolejinden sonra ODTÜ’de sosyoloji okudu. Daha sonra Güney Afrika’da Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi aldı.

Okulunu birincilikle bitirip Güney Afrika’da çalışmaya başladı. Cape Wine Academy‘de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği de okudu. 9 senesini geçirdiği Güney Afrika’dan 2010 yılında İstanbul’a döndü ve Chilai adlı restaurantın Executive Chef i olarak çalıştı. 2011 yılının “En Yaratıcı Şefi” ödülünü aldı.

MEHMET YALÇINKAYA

1974 Bolu doğumlu Yalçınkaya, kariyer yolculuğunda Fransa’dan İtalya’ya Katar’dan Almanya’ya Cruise ile Yunanistan’a kadar dünyanın farklı yerlerinde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı. Türkiye’de de Bodrum’dan İstanbul’a varana dek birçok otel ve Restoranın mutfak şefliğini yaptı.

2018 TÜRES tarafından düzenlenen Türkiye Lezzet Ödüllerinde 500 bin kişinin üzerinde halk oylaması sonucunda En iyi Şef Ödülü, 2012 Dünya Aşçılar Olimpiyatları Gümüş Madalya, Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Captan, Euroturkchefs Culınary Team Takım Kaptanlığı, Berlin -Almanya, Dünya Aşçılar olimpiyatları A kategorisi Dünya, 2008 Üçüncülüğü - Erfurt – Almanya, Euroturkchefs Team Merit diploma Takım Halinde, Erfurt – Almanya, Oteller arası Amasya Osmanlı Saray yemekleri yarışması, 1988–2008 Merit diploma Amasya- Türkiye, İstanbul Mutfak Ensitüsü Chef Düello –İstanbul, Chef 8 Organizasyonu Mansiyon- Ankara, Lezzet fırtınası gurme Ritüeli – Wow Hotels – İstanbul


Yorumlar