Anasayfa /  Magazin

Kırmızıgül'den Kemal Sunal'ın ölüm yıl dönümün de 'Zübük' paylaşımı!

Mahsun Kırmızıgül, Kemal Sunal'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle Instagram hesabından bir paylaşım yaptı. Paylaşımında, Aziz Nesin'in yazdığı ve Kemal Sunal'ın oynadığı Zübük filminin afişini kullanan Kırmızıgül'ün paylaşımı siyasi bulundu.

Abone ol
Abone ol 03 Temmuz 2019 21:06

Yönetmen ve yapımcı Mahsun Kırmızıgül, bir süredir siyasi yorumları nedeniyle eleştiriliyor. Kırmızıgül'ün yaptığı paylaşımlarda siyasi bir dil kullanması bazı takipçileri tarafından takdirler karşılanırken, bazı takipçileri de eleştiriyor.

Kemal Sunal için yaptığı paylaşımda da aynı durum yaşandı. Paylaşımı siyasi bulan takipçilerinden bazıları eleştirip, bazıları beğendi.

İşte Mahsun Kırmızıgül'ün o paylaşımı:

“Zübük” Aziz Nesin’in ölmeyen klasiğidir. Genel politikacı figürümüzü nefis bir şekilde anlatan roman, benim sevdiklerim arasındadır. Kitap 1961 senesinde yazılmış olmasına rağmen her dönemde günümüze dair derin izler taşımaktadır. 

Bu gün ölüm yıldönümünde andığımız Kemal Sunal’ın Zübük filmindeki oyunculuğunun gönlümde ayrı bir yeri var. 

Kendi menfaati için her yolu mübah sayan, sözünde durmayan, üç kağıtçı, düzanbaz, namussuz, rüşvet yiyen, çalan, kalleş, dönek bir karaktere hayat veren Kemal Sunal’ ın bu filmdeki oyunculuğu görülmeye değer muhteşemdir. 

Hele filmdeki bir replik unutulamazlar arasındadır. “Siyaset koltuğuna adamın kıçı değmeye görsün. Artık kaşıntıdan duramazsın." Filmde, memurluktan bakanlığa kadar yükselen Zübük, Ahlaksızlığın, iki yüzlülüğün, kötülüğün siyasetimizde kol gezdiğini anlatan kendi alanında muhteşem bir başyapıttır. 

Keşke Kemal Sunal’ı anmak için tvler bu filmi yayınlama cesareti gösterebilselerdi.




Etiketler zübük
Yorumlar