Anasayfa /  Magazin

Hülya Koçyiğit istedi, Bakan Yardımcısı 'verdik gitti' dedi

BURSA'nın Merkez Osmangazi İlçe Belediyesi, Türkiye’nin ilk uluslararası standartlarındaki kaykay (skate) parkını Bursa'da hizmete açtı.

Abone ol
Abone ol 05 Ağustos 2017 19:46

Parkın açılışına onur konuğu olarak katılan sinema sanatcısı Hülya Koçyiğit ile torunu Neslişah Alkoçlar ile evli olan Diriliş Ertuğrul dizisinde rol alan Engin Altan Düzyatan ilgi odağı oldu.





Amerika’dan özel olarak gelen ekip tarafından inşa edilen kaykay parkı, ulusal ve uluslararası birçok profesyonel kaykay sporcusunun katıldığı tören ile açıldı. Bursa Valisi İzzettin Küçük, Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dürdar'ın hazır bulunduğu törene, onur konuğu olarak davet edilen ve bir süre önce ABD'de akciğer kanseri tedavisi gören sanatçı Hülya Koçyiğit ve torunu Neslişah Alkoçlar ile evli olan Engin Altan Düzyatan katıldı. Rahatsızlığı nedeniyle bindiği golf arabası ile tören alanına gelen Hülya Koçyiğit yaptığı konuşmada, "Neden bu kaykay sporuna gönül vermiş evlatlarımız olimpiyatlarda yarışmasın. Elbette ki onları bütün kalbimizle alkışlamak istiyoruz, başarılarının yanında olmak istiyoruz. Onlarla gurur duyuyoruz. Bütün ailelere de ben yürekten tavsiye ediyorum, spor yapan, sanatla ilgilenen evlatlarınıza destek olun. Benim teşekkürüm Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a. Bugün Gençik ve Spor Bakanı'nı temsilen Gençik ve Spor Bakan Yardımcımız Abdurrahim bey var. Bu bakanlığımızın da kaykay sporuna verdiği değeri gösteriyor. Ben de bütün kalbimle çok kısa sürede federasyonun kurulması için desteklerinizi bekliyorum" dedi.



Daha sonra kürsüye gelen Engin Altan Düzyatan ise "Kaykay aslında bir sokak sporudur ama sokaktan kurtulması gereken bir spordur. Özellikle 2020 yılında Tokyo Olimpiyatlarında yarışacak iki dalda ve 12 branşta ödül alacak bir dal olduğunu düşünürsek, bu konuda ilerlememiz ve gençlerimizi 2020 olimpiyatlarına yetiştirmemiz gerektiğinin farkına varıyoruz. Sağolsunlar Osmangazi Belediyesi böyle bir park açarak ön ayak oldular. Umarım en yakın bir zamanda federasyon kurulur ve bu federasyonun profesyonel bir şekilde çalışmasıyla gençlerin bu spora kazandırılacağını ve Türkiye'ye madalyalar getireceğine inanıyorum" diye konuştu.



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bu tesisin Türkiye'de olimpiyat ölçütlerinde olan ilk proje olduğunu belirttiği törende söz alan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, "Bu sporların bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de duyurulması için yapılması gereken en önemli adımlardan bir tanesi, bir de federasyon kısmı. Federasyon bölümü bizim bakanlığımıza bağlı. Hülya hanım demin sporcularımızla beraber bu sporun federasyonunun kurulmasını istiyoruz dedi. Verdik gitti. Allah'ın izniyle bu federasyonumuzu kuruyoruz." diye konuştu.



KAYKAY HEDİYE ETTİLER



Belediye Başkanı Mustafa Dündar,  açılışın ardından ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan'a kaykay hediye ettiler. Pistte ilk deneyimini gerçekleştiren Düzyatan, kaykay sporunda da usta olduğunu gösterdi.



Bursa'da iki gün sürecek kaykay etkinlikleri kapsamında gençler, dünyaca ünlü sporcu Guy Mariano ile tanışma ve beraber kayma fırsatı bulacaklar.


Yorumlar