Anasayfa /  Magazin

Hazar Ergüçlü ve Onur Ünlü evleniyor mu?

Ünlü oyuncu Hazar Ergüçlü, bir süredir birlikte olduğu "Cingöz Reaci"nin de yönetmenliğini üstlenen sevgilisi Onur Ünlü'yü ailesiyle tanıştırdı. Peki Onur Ünlü kimdir?

Abone ol
Abone ol 03 Ocak 2019 13:16

Hazar Ergüçlü, geçtiğimiz yazdan beri birlikte olduğu sevgilisi Onur Ünlü'yü Kıbrıs'ta ailesiyle tanıştırdı. Peki Onur Ünlü kimdir, hangi dizilere imza attı, hangi ödüllerin sahibi oldu?

YILBAŞI TATİLİNDE TANIŞTILAR

Aralarındaki yaş farkıyla uzun süre konuşulan 25 yaşındaki Hazar Ergüçlü, 46 yaşındaki yönetmen sevgilisi Onur Ünlü'yü Kıbrıs'ta ailesiyle tanıştırdı. Onur Ünlü yılbaşını Ergüçlü'nün ailesi ile birlikte kutladı.

ONUR ÜNLÜ KİMDİR?

Onur Ünlü, 1973 yılında İzmit'te dünyaya geldi. Ünlü, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Sanatları Bölümü'nden mezun olarak lisans eğitimini tamamladı. Lisans eğitiminin bitiminden sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. Onur Ünlü, 1993-1998 yılları arasında "Ah Muhsin Ünlü" mahlasını kullanarak pek çok şiir yazdı.

Şiirlerini "Gidiyorum Bu" adını verdiği bir şiir kitabında topladı. Ünlü, 1999 yılında senaryosunu yazdığı ve içinde ufak bir rol aldığı "Deli Yürek" dizisiyle televizyon sektörüne adım attı. Pek çok kısa filme de imza atan Ünlü, "Beşinci Boyut" dizisinin de senaristi oldu.

ALTIN KOZA'DA İKİ ÖDÜLÜN SAHİBİ OLDU

Onur Ünlü, 2006 yılında hem senaristi olduğu hem de yönetmen koltuğuna oturduğu "Polis"e imza attı. Haluk Bilginer'in başrolde olduğu film, Uluslararası Altın Lale Film Festivali'nde Altın Lale Ödülü'ne aday gösterildi. Ünlü, "Acı Aşk", "Güneşin Oğlu", "Beş Şehir", "Celal Tan ve Ailesinin Acıklı Hikayesi" gibi senaristliğini de yaptığı filmlerin yönetmen koltuğuna oturdu.

Ünlü, "Celal Tan ve Ailesinin Acıklı Hikayesi" ile Altın Koza Film Festivali'nde iki ödül birden aldı. Ünlü, bu filmle "En İyi Film Ödülü" ve "En İyi Senaryo Ödülü"nün sahibi oldu.

SEVİLEN DİZİ "LEYLA İLE MECNUN"UN YÖNETMEN KOLTUĞUNA OTURDU

Onur Ünlü 2011-2013 yılları arasında TRT1'de ekranlara gelen fenomen dizi "Leyla ile Mecnun"un yönetmen koltuğuna oturdu. Aynı dizide çalıştığı Ali Atay, Serkan Keskin, Osman Sonant, Fırat İkisivri gibi isimlerle "Leyla the Band" grubunda yer alan Ünlü, grubun davulcusu oldu.

Ünlü, "Leyla ile Mecnun" devam ederken aynı kanalda ekrana gelen "Şubat" dizisinin de yönetmenliğini üstlendi. "Leyla ile Mecnun"un yayından kaldırılmasından sonra "Ben de Özledim" dizisinin yönetmen koltuğuna oturan Ünlü, bu dizide kendini canlandırdı.

"SEN AYDINLATIRSIN GECEYİ" İLE EN İYİ SENARYO ÖDÜLÜ'NÜ ALDI

Onur Ünlü, 2013 yılında "Sen Aydınlatırsın Geceyi" adlı fantastik ve absürd ögeler içeren filmi izleyicinin beğenisine sundu. Ünlü, bu filmle 32. İstanbul Film Festivali'nde "Altın Lale En İyi Film Ödülü"nün ve "En İyi Senaryo Ödülü"nün sahibi oldu.

Ünlü yönetmen, 2015 yılında yapımcılığını Ay Yapım'ı üstlendiği "Beş Kardeş" dizisinin hem senaristliğini hem de yönetmenliğini yaptı. "Beş Kardeş"ten sonra "Sinema işine bu filmi yapmak için girdim" dediği "Kırık Kalpler Bankası"nı çekti. Aynı yılın sonunda Türkan Şoray'ın yönetmen koltuğuna oturduğu "Uzaklarda Arama" filminin senaristi oldu.

EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLÜ'NÜN SAHİBİ OLDU

Onur Ünlü, 2014 yılında "İtirazım Var" filminin hem senaristliğini hem de yönetmenliğini üstlendi. Ünlü, 33.İstanbul Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen Ödülü"ne layık görüldü.Ünlü, 2017 yılında Kenan İmirzalıoğlu, Meryem Uzerli gibi isimlerin başrol oynadığı "Cingöz Recai" filminin yönetmen koltuğuna oturdu.

2018 yılında internet dizisi olan "Dudullu Postası" nın yönetmenliğini yaptı. Ünlü, son olarak "Gerçek Kesit: Manyak " filmini çekti.


Yorumlar