Anasayfa /  Magazin

FETÖ yorumu Nihat Doğan'ın başını yaktı! Hapis yolu göründü

Bir televizyon programında ‘Kurtlar Vadisi Darbe’ dizisi hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle dava açılan türkücü Nihat Doğan ve 3 kişi ‘iftira' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Konuyla ilgili Twitter'dan açıklama yapan Doğan, isyan etti.

Abone ol
Abone ol 30 Nisan 2019 18:17

Nihat Doğan’ın yorumcu koltuğunda oturduğu bir televizyon programında Doğan ve 3 arkadaşının ’Kurtlar Vadisi Darbe' dizisi ile ilgili hakaret suçu işledikleri ve iftira ettiklerine dair açılan davanın duruşması görüldü.

FETÖ yorumu Nihat Doğan'ın başını yaktı hapis cezasına çarptırıldı - Sayfa 2

İddianamede, bir televizyon programında şüphelilerin "Müştekilerin yapımcısı oldukları dizinin senaryosuna FETÖ'ye mensup istihbaratçılar tarafından müdahale edildiği, FETÖ'den talimat alındığı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının ölümle tehdit edildiği, yapımcı ekibin FETÖ tarafından yapılan 15 Temmuz Darbe Girişimi'ni önceden bildiği" şeklinde iddialarda bulundukları anlatılmıştı. Bu söylemlerin tahkir ve iftira kastı taşıdığı vurgulanmıştı.

Anadolu 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Nihat Doğan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi, 8'er yıl 4'er aya kadar hapis istemiyle yargılandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi Yılmaz Karakuş, tutuksuz sanıklar program sunucuları Nihat Doğan ve Ömür Varol ile yayın sorumlusu Cihad Zembat’ı ‘iftira’ suçundan 1’er yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırdı.

FETÖ yorumu Nihat Doğan'ın başını yaktı hapis cezasına çarptırıldı - Sayfa 4

Tutuksuz sanıklar Nihat Doğan, Ömür Varol ve Cihad Zembat hakkında, 2 müştekiye yönelik işledikleri ‘hakaret’ suçundan ise 23 bin 280’er lira adli para cezası verdi.

FETÖ yorumu Nihat Doğan'ın başını yaktı hapis cezasına çarptırıldı - Sayfa 7

Sanıklar hakkında verdiği hapis cezalarını erteleyen mahkeme, programın diğer sunucuları Gülşah Saraçoğlu ve Bircan İpek’in ise beraatlerine hükmetti. Ünlü türkücü, Twitter'dan konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şunlara değindi:

FETÖ yorumu Nihat Doğan'ın başını yaktı hapis cezasına çarptırıldı - Sayfa 8

"Bu ülkede hakkı konuşmayacaksın. Darbe ismini satın alıp film yapmak isteyenlere takipsizlik bunu eleştirdiğim için bana hapis cezası. FETÖ ile mücadele devam ediyor muş? Yersen!!! Yarınlarda 15 Temmuz’da sokağa çıktık diye de hapse atarlarsa kimse şaşırmasın"




Yorumlar