Anasayfa /  Magazin

'Döviz bozdurma' çağrısına şarkılı destek

Sanatçı Murat Kekilli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "döviz bozdurma" çağrısına destek amacıyla "Bizde Türk Lirası Tek Geçer Akçe" adlı şarkı besteledi.

Abone ol
Abone ol 15 Aralık 2016 02:08

"İhtiyacın her neyse beğen gülüm dükkan senin/Bizde Türk lirası tek geçer akçe/Beğen gülüm dükkan senin/Al çeşit çeşit ne varsa, hepsi de emrine amade/Yeter ki bana gel Türk lirasıyla" sözlerinin yer aldığı şarkı besteleyen sanatçı Murat Kekilli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "döviz bozdurma" çağrısına destek verdi.





Kekilli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı doğrultusunda, Türk lirasının kullanımıyla ilgili esnaf, işçi, memur, iş adamı, öğrenci, sivil toplum kuruluşu gibi ülkede toplumsal duyarlılığı olan kim varsa herkesin ortaklaşa sahiplendiği muazzam bir kampanya başladığını söyledi.

Kendisinin de bir müzisyen olarak bu toplumsal duyarlılığa kayıtsız kalamadığını ifade eden Kekilli, "Toplumsal duyarlılığa destek olmak için 'biz ne yapabiliriz?' diye düşündük. Aklımıza Türk lirası ile ilgili bir beste yapmak geldi. Aslında biz bütün demeçlerimizde para için, sanatın bulaşması gereken son alandır derdik. Ancak burada paranın kendisi değil, ülkemizin içinde bulunduğu durum söz konusuydu. Bu sebeple milli ruhu referans alarak biraz da mizah katarak fikrimizi anlatmak istedik." diye konuştu.

Kekilli, "Bizde Türk Lirası Tek Geçer Akçe" adıyla bir şarkı bestelediğini aktararak, insanlara dövizini Türk lirasına çevirmeyi tavsiye etti.

Sanatçı Murat Kekilli'nin, sosyal medya hesaplarında paylaştığı şarkıda, "İhtiyacın her neyse beğen gülüm dükkan senin/Bizde Türk lirası tek geçer akçe/Beğen gülüm dükkan senin/Al çeşit çeşit ne varsa, hepsi de emrine amade/Yeter ki bana gel Türk lirasıyla/Beğen gülüm dükkan senin/Yeter ki bana gel Türk lirasıyla/Beğen aşkım dükkan senin" sözleri yer alıyor.


Etiketler Döviz bozdurma
Yorumlar