Anasayfa /  Magazin

Ceyhun Yılmaz Tam 5 Ay 25 Gün Hapis Yatacak

Müjde Uzman'ın avukatı Feyza Altun, 2015 senesinde müvekkili ile birlikte katılmış olduğu bir programda sarfetmiş olduğu söz sebebiyle radyocu Ceyhun Yılmaz'a 5 ay 25 gün hapis cezası verildi. 

Abone ol
Abone ol 07 Kasım 2018 19:47

Ceyhun Yılmaz'ın daha evel hiç bir sabıkası olmamasından dolayı ceza ertelendi.

Ceyhun Yılmaz, 2015 senesinde 'Mesut Yar ile Burada Laf Çok' adlı programa Mehmet Turgut, Müjde Uzman ve Filiz Taçbaş'la birlikte konuk olmuştu. 

Canlı yayında sunucu Mesut Yar’ın, oyuncu Müjde Uzman’a yönelttiği ‘Asıl mesleğiniz nedir?’ sorusu esnasında, Ceyhun Yılmaz yanında bulunan Mehmet Turgut’a sessizce şoke eden bir cevap verdi. Müjde Uzman, program sonrası söz konusu küfür sebebiyle Ceyhun Yılmaz’a dava açmıştı. Dava bugün neticelendi.

Mahkeme kararıMüjde Uzman'ın avukatı Feyza Altun açıkladı:

Müvekkilim Müjde Uzman ‘ın katılmış olduğu CNN TÜRK yayınında Ceyhun Yılmaz’ın hakaretine maruz kalması sebebiyle görülen ceza davası bugün neticelenmiştir. Ceyhun Yılmaz’ın müvekkilime sarfettiği kelimenin, onun namus ve şerefine yönelik aşağılayıcı bir kelime olduğu kabul edilerek Ceyhun Yılmaz’a 6 ay hapis cezası verilmiştir. 

Bu suç milyonlar önünde alenen işlendiği için 1/6 oranında artırılarak 7 ay yapılsa da Sanık Ceyhun Yılmaz ‘ın mahkemede oluşturduğu olumlu izlenim sebebiyle 5 ay 25 güne indirilmiş ve daha evel bir sabıkası olmaması sebebiyle ertelenmiştir. 

Karar temyiz edilebilecektir. Kendisi tüm bu zaman içerisinde 'şaka' yaptığını beyan etmişse de bundan sonra kimsenin birbirine hakaret ederek şaka yapmamasını diler, bayan bedeni üzerinden edilen küfürlerin, bayanları etiketlemek, yaftalamak, aşağılamak ve küçük düşürmek için kullanılan kelimelerin bir an evvel dilimizden düşmesini temenni ederim.


Yorumlar