Anasayfa /  Magazin

Ayşen Gruda hastaneye kaldırıldı! Durumu ciddi...

Türk tiyatrosu ve sinemasının duayen isimlerinden Ayşen Gruda yoğun bakıma kaldırıldı.

Abone ol
Abone ol 17 Aralık 2018 15:47

Türk tiyatrosu ve sinemasının duayen isimlerinden Ayşen Gruda yoğun bakıma kaldırıldı.

‘Domates Güzeli’ lakabıyla tanınan Türk Sineması’nın usta oyuncuları arasında gösterilen 74 yaşındaki Ayşen Gruda, aniden fenalaşarak Kağıthane’de yer alan özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.

DURUMU CİDDİ!

Gruda’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bilgisine ulaşıldı.

Ayşen Gruda kimdir?

Türk Sineması ve Tiyatrosu'nun "Domates Güzeli" lakaplı oyuncusu. Ayşen Gruda, 30 Kasım1945 tarihinde Erman Ailesi'nin ortanca kızı olarak İstanbul, Yeşilköy'de Osmanlı zamanında karargâh olarak kullanılan bir köşkte doğdu. Babası kara tren makinistiydi. Komedi yeteneği, çocuk yaşta Yeşilköy'deki evlerinde Ermeni komşularının taklidini yaparken ailesi tarafından keşfedildi. Lise ikiye giderken babası vefat etti. Geçim sıkıntısı yüzünden okulu bırakıp çalışmaya başladı. Kardeşi Ayben Erman ve ablası Ayten Erman da kendisi gibi oyuncu olacaktı. Televizyon için yaptığı skeçlerden birinde canlandırdığı "Domates Güzeli Nahide Şerbet" karakterinden sonra lakabı "Domates Güzeli" olarak kaldı.

Ayşen Gruda, Tevfik Bilge'nin turne tiyatrosunda profesyonel oyunculuğa başladı. İlk rolü 1962 yılında "Kongre Eğleniyor" adlı vodvilde küçük bir hizmetçi rolü idi. 1977 yılında 16 senelik tiyatro hayatından sonra televizyonda bir eğlence programı içinde yayınlanan skeçte canlandırdığı "Domates Güzeli Nahide Şerbet" karakterinden sonra herkes tarafından tanındı.


Yorumlar