Anasayfa /  Foto Galeri

Madımak Katliamı nedir? Madımak (Sivas) olayı ne zaman, nasıl oldu?

Madımak Katliamı'nda hayatını kaybeden 35 kişi Madımak Oteli önünde anıldı. Üzerinden 28 yıl geçen Madımak Katliamı ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, Madımak Katliamı nedir, ne zaman oldu?

Madımak Katliamı nedir? Madımak (Sivas) olayı ne zaman, nasıl oldu? - Sayfa 1

Sivas'ta 28 yıl önce yaşanan ve derin izler bırakan Madımak Katliamı 28.yılında anıldı.  Sivas'ta Madımak Oteli'nde gerçekleşen olay Türkiye tarihinin en acı olayları arasında yer alıyor. Madımak’ta yazar, ozan ve sanatçılardan oluşan 33 kişi yakılarak öldürüldü. İşte Madımak Katliamı ile ilgili bilgiler..

Madımak Katliamı nedir? Madımak (Sivas) olayı ne zaman, nasıl oldu? - Sayfa 2

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Oteli'nde çoğunluğu 33 yazar ve ozan ile iki otel çalışanı yakılarak öldürüldü. Sivas katliamında yaşamını yitirenler her yıl olduğu gibi bugün de Türkiye’nin farklı yerlerinde düzenlenen eylem ve etkinliklerle anılacak

Madımak Katliamı nedir? Madımak (Sivas) olayı ne zaman, nasıl oldu? - Sayfa 3

2 Temmuz, bir katliam tarihi olarak hafızalara kazınmış durumda. Yazar ve sanatçılardan oluşan 33 kişinin Sivas'ta kaldığı otelde yakılarak öldürülmesinin üzerinden 28 yıl geçti. Olaylar sonucunda iki otel görevlisi ile iki gösterici de ölmüş ve toplamda 37 kişi yaşamını yitirmişti.

Madımak Katliamı nedir? Madımak (Sivas) olayı ne zaman, nasıl oldu? - Sayfa 4

2 TEMMUZ SİVAS KATLİAMINDA NELER YAŞANDI?

Pir Sultan Abdal Şenlikleri kapsamında, aralarında Aziz Nesin’in de bulunduğu pek çok sanatçı ve fikir insanı dönemin Sivas valisi Ahmet Karabilgin’in özel davetlisi olarak bu kente geldi.