Anasayfa /  Dünya

Macron'dan yeni açıklama: Sözümün arkasındayım

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump'ın eleştirdiği "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" sözlerine ilişkin, "Açıklamalarımın arkasındayım. Güçlü bir NATO'dan yanayım" ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 03 Aralık 2019 18:07

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ABD Başkanı Donald Trump NATO Liderler Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Macron, "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" sözlerine ilişkin, "Açıklamalarımın arkasındayım. ABD onlarca yıldır çok fazla yatırım yapıyor. Bu konuda aynı fikirdeyim. Daha güçlü bir NATO'dan yanayım" açıklamasını yaptı.

Türkiye açıklaması
Macron, "Türkiye konusuna gelecek olursak, bizimle birlikte savaşmış olan gruplara karşı savaşıyorlar. Bu gerçekten stratejik bir konu. Uzun vadeli barışı sağlamak için 'düşmanımız kimdir?' Bunu net bir şekilde ortaya koymak lazım. Terörle daha etkin mücadele edilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Biz çok önemli bir oyuncuyuz"
Trump ise Macron'un sözlerine "Afrika'da varlığınız çok önemliydi. ABD'nin çok fazla, diğerlerinin çok az ödeme yaptığını söylemeniz önemliydi. Biz çok önemli bir oyuncuyuz ve biz olmadan NATO kesinlikle aynı şey olmayacaktır. ABD'nin sırtından geçiniyorlar" şeklinde yanıt verdi.

Etiketler Fransa Macron Trump
Yorumlar