Anasayfa /  Dünya

Lübnan'da 5 bakandan sonra başbakan da istifa etti

LÜBNAN'dan arka arkaya son dakika istifa haberleri geliyor. 5 bakanın istifa etmesinin ardından Başbakan Hasan Diyab da istifasını verdi.

Abone ol
Abone ol 10 Ağustos 2020 18:22

Beyrut'un yarısını yok eden patlama sonrasında önce kabinenin yarısı gitti. Ardından hükümetin başı olan Başbakan Hasan Dibab istifa etti. Lübnan Sağlık Bakanı Beyrut'taki patlama sonrasında gerçekleşen hükümet karşıtı protestoların ardından Lübnan hükümetinin istifasını sunduğunu açıkladı.

Lübnan'dan ajanslara bugün arka arkaya son dakika haberleri düştü. 
Bugün istifasını sunan Adalet Bakanı Mari Kloud Necm'ın ardından Maliye Bakanı Gazi Vezni ve Sağlık Bakanı da istifa etti. İstifasını veren bakan sayısı 5'e yükseldi. 

İstifa eden bakanlar

Beyrut'ta deprem etkisi yaratan şiddetli patlamaya tepki olarak şu ana kadar bakanların dışında 6 milletvekili de istifa etmişti. Bugün istifalarını veren bakanlar ise şunlar:

*Maliye Bakanı Gazi Vezni
*Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed,
*Çevre Bakanı Damianos Kattar
*Adalet Bakanı Mari Kloud Necm
*Sağlık Bakanı 

BEYRUT'TA NE OLMUŞTU
Beyrut Limanı'nda geçen hafta meydana gelen patlamada en az 200 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi de yaralandı. Şehirde en az 300 bin evin hasar gördüğü belirtildi. Patlamanın limandaki bir depoda yıllardır bekletilen tonlarca amonyum nitrat nedeniyle yaşandığı açıklandı. Hükûmetin ihmalkârlığına tepki gösteren vatandaşlar günlerdir Beyrut sokaklarında eylem yapıyor. İstifa çağrısının yapıldığı protestolarda çıkan gerilimin ardından en az 700 kişinin yaralandığı belirtildi. Hükûmet, patlamanın ardından sorumluların araştırılması için bir komisyon kurulduğunu açıkladı. Patlamanın olduğu limanda son 6 yıldır depolama görevlisi olarak çalışan bütün görevliler hakkında ev hapsi kararı verildi.

Etiketler Lübnan Beyrut
Yorumlar