Anasayfa /  Eğitim

Liseler ve ortaokullar açılacak mı?

Liseler ve ortaokullar ne zaman açılıyor? Milyonlarca öğrenci bu sorunun yanıtını merak ediyor. Uzaktan eğitim devam ederken anaokulu ve 1. sınıflar için yüz yüze eğitim kademeli ve seyreltilmiş olarak başladı. Peki, sırada 2. sınıflar mı var? Liseler ve ortaokullar ne zaman açılacak?

Abone ol
Abone ol 28 Eylül 2020 14:09

Milli Eğitim Bakanlığı Kovid-19 salgını nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılını uzaktan eğitim ile başlattı. 21 Eylül itibariyle anaokulu ve 1. sınıflar yüz yüze eğitim modeline kademeli ve seyreltilmiş olarak geçti. Diğer sınıflar yüz yüze eğitim alacak mı? Liseler ne zaman açılacak? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un okulların açılış tarihi ile ilgili son değerlendirmeleri.

2. SINIFLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLAYACAK MI?

"Milli Eğitim Bakanı, Ziya öğretmen, bilim insanı olarak neyse onu söylüyorum. İki gün yetmez. Çok net söylüyorum 2 gün yetmez. Keşke hemen okulları açabilsek. Bizim sorumluluğumuz ne? Okulu açmak. Biz okulu açmak istiyoruz. Bizim asıl odaklandığımız yer burası. Okulları açtığımızda ne yapacağız? Buraya odaklandık. Ama dünyada ve Türkiye'de fiili durum var. Bize düşen sorumluluk nedir? Bunun da gereğini yap. Tam da onu yapıyoruz." 

 
 

Çocukların okumayı öğrenmesine yönelik Selçuk, "Okumayla ilgili önemli olan şey okuduğunu anlama. Bizim üzerinde durduğumuz o. Yoksa okuma üstünde dursanız 2 aylık şeydir ve biz bunu yaparız. Veliler hiç endişe etmesin." değerlendirmesinde bulundu.

"Yüz yüze eğitimde 2. sınıflar ikinci sırada mı?" sorusu üzerine Selçuk, "Şu andaki çabamız o. En kısa zamanda. Önce gelenler küçük yaşlar." ifadesini kullandı. Selçuk, ikinci sınıf öğrencilerinin de seyreltilmiş eğitim alacağını belirtti.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK, AÇILACAK MI?

Selçuk, bazı Avrupa ülkelerinde okulların açıldığına dikkati çekerek "Bu da bir tercih. Türkiye ile benzer koşullara sahip ülkelerin yaptığı gibi tamamını hemen alalım istemiyoruz. Bunu Bakanlık olarak da istemiyoruz. Kontrollü, aşama aşama, sınıf sınıf gidelim istiyoruz. Herhangi bir risk istemiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

LİSELER VE ORTAOKULLAR AÇILACAK MI?

"Diğer sınıflarla ilgili birkaç hafta sonra tekrar bir değerlendirme yapılacak. Bir takvim yok, olamaz çünkü vaka sayısının seyrini bilemiyorum. Bilim Kurulu'nun bir ay sonrası için ne diyeceğini bilemiyorum, onlar da izliyorlar, onlar da şu an bilmiyorlar. Bunu bilmezken 'şöyle olacak' demek çok doğru değil. Biz büyük bir sorumluluk altındayız ve bu sorumluluk altında da çok dikkatli karar vermeliyiz. Amacımız, temennimiz hepsini açmak."

 
 
 
 
Yorumlar