Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Lise mezunu subay alımları sürüyor

Milli Savunma Üniversitesi kapsamında lise mezunu subay alımı başvuruları sürüyor. Peki detaylar nedir?

Abone ol
Abone ol 23 Ocak 2020 22:45

Milli Savunma Bakanlığının almış olduğu karar neticesinde kalifiyeli askeri personel yetiştirmek için Yükseköğretim Kurulu YÖK ile kurulan temaslar neticesinde Milli Savunma Üniversitesi kuruldu. Türkiye'nin dört bir yanına Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri için Milli Savunma Üniversiteleri açıldı ve lise mezunu subay alımları yapılmaya başlandı. Buna göre 2020 yılına girilmesi ile birlikte lise mezunu subay alımları da başladı. peki bu alımlarda detaylar nelerdir?

 

BAŞVURUYA İLİŞKİN DETAYLAR

Milli Savunma Üniversitesinin subay alımı ilanına başvuru yapabilmek için adayların lise mezunu ya da lise son sınıf öğrencisi olması gerekmektedir. Yaş şartının haricinde her hangi bir şart aranmazken adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'ye 100 TL'lik ücreti yatırması gerekmektedir. Sınav parasını yatıran adaylar yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince belirlenen sınav tarihinde Milli Savunma Üniversitesi subaylık sınavına katılmaktadır.

Katılan sınav Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin diğer sınavlarına benzerken adaylara temel bilgiler sorulmakta ve sınav neticesinde puanlar verilmektedir. Adaylar almış oldukları puanlar ile istediği sınıflara başvurularını gerçekleştirmekte ve puanları yeterse mülakatlara alınmaktadır. Tüm aşamalardan (spor, sağlık, mülakat, sınav) başarı ile ayrılan adaylar seçmiş oldukları kuvvet komutanlığını kazarak subaylık eğitimleri almakta ve eğitimleri sona erdikten sonra subay olarak sahada görev almaktadır.

Yorumlar