Anasayfa /  Foto Galeri

LGS sınavı öncesi uzmanlardan uyarılar !

LGS sınavı öncesi uzmanlardan uyarılar ! - Sayfa 1

Cumartesi günü yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesi uzmanlardan öğrenci ve velilere dikkat çekici uyarılar geldi.

LGS sınavı öncesi uzmanlardan uyarılar ! - Sayfa 2

2 Haziran Cumartesi günü yapılacak LGS sınavı öncesi Bahçeşehir Koleji PDR Koordinatörü Özen Yazğan’dan öğrenci ve velilere dikkat çekici uyarılar geldi. Yazğan "Sınava çok az kaldı. Öğrenciler bu sürece gelene kadar tüm hazırlıklarını tamamladı. Kalan sürede yapılacak tek şey psikolojik olarak hazırlanıp duygusal anlamda sınava güçlü girmek. Bunun için öğrencilerimizin başaracaklarını ve başardıklarını görmeleri gerekiyor” dedi.

LGS sınavı öncesi uzmanlardan uyarılar ! - Sayfa 3

Ebeveynlerin sınav öncesi yapması gerekenler Öğrencilerin kaygılarını azaltmakta anne, baba ve öğretmenlerin büyük rolü olduğunu söyleyen Yazğan, anne ve babalara şu önerilerde bulundu: “Çocuğunuzu sınavlara göre değil, tüm alanlardaki başarılarına göre değerlendirin. Kişiliği, başarısı, eksileri ve artılarıyla bir bütün olarak değerlendirin. Çocuklar kendilerini değerli hissettikleri zaman başarılarını ortaya koyabilir. Bu anlamda yapılması gereken; ‘İyisin, yaparsın, sana inanıyorum’ gibi sözcükleri kullanmaktansa o güven hissini sarılmayla, ufacık bir omuz dokunuşuyla sağlamaktır. Yapılan büyük hatalardan biri de sınava az bir süre kala iyi dileklerde bulunmak için aranan öğrencinin, farkında olunmadan strese sokulmasıdır. Tüm yakınların tek tek araması sonucunda öğrenciler endişelenip strese girebilir. 8’inci sınıf öğrencisi bu durumla başa çıkacak kadar büyük değil. Bu anlamda aileler çocuklarını endişeye düşürecek, stres altına sokacak etmenleri uzak tutmalıdır.”

LGS sınavı öncesi uzmanlardan uyarılar ! - Sayfa 4

Sınavı neler yapabileceğini göstermek için bir fırsat olarak görün Öğrencilere sınav öncesi kendilerini rahatlatmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Yazğan, öğrencilerin sınavı akademik bilgilerini göstermek için bir fırsat olarak görmelerinin heyecanlarını azaltmaya yardımcı olacağını belirtti. Kalan bu son günlerde hazırlıklarına güvenmelerini ve kendilerine inanarak sınava girmelerini söyledi.