Anasayfa /  Eğitim

LGS 2.nakil tercih sonucu açıklandı! Nakil tercih sonuçları sorgulama ekranı

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan son dakika duyurusuna göre LGS 2.nakil tercih sonucu açıklandı. İşte LGS tercih sonucu 2022 sorgulama ekranı...

Abone ol
Abone ol 08 Ağustos 2022 09:07

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan son dakika duyurusuna göre LGS 2.nakil tercih sonucu açıklandı. İşte LGS tercih sonucu 2022 sorgulama ekranı...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yayınlanan bilgilere göre nakil takvimi ile 1-05 Ağustos 2022 tarihleri arasında tamamlanan LGS nakil işlemleri sonrasında LGS 2. tercih sonuçları 8 Ağustos 2022 tarihinde ilan edildi.

LGS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI-TIKLAYINIZ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise şu açıklamaları yaptı;

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının açıklandığını, tercih yapan öğrencilerin yüzde 97.6'sının istedikleri bir liseye yerleştirildiğini bildirdi.
 
Bakan Özer, yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada 25 Temmuz'da açıklanan birinci yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan öğrencilerin yüzde 95'inin istedikleri okula yerleştiğini, bu oranın yerleştirmeye esas birinci nakil sonunda yüzde 97'ye yükseldiğini hatırlattı.
 
İkinci nakil tercihlerinin de 1-5 Ağustos'ta alındığını ifade eden Özer, "LGS kapsamında, yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarını açıkladık. Sonuçlara göre, öğrencilerimizin yüzde 97.6'sı istedikleri okula yerleşti. Bu sürecin öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

 

MEB 2022 LİSE NAKİL SÜRECİ NASIL OLACAK?

İlk yerleştirmelerin ardından 1’inci nakil yerleştirmeleri haftası başladı ve ağustos ayında 1’inci nakil sonuçları açıklandı. Ardından 2’nci nakil yerleştirmeleri için başvuruları alındı. Ağustos ayının 8'inde 2.nakil sonuçları açıklanacak. İkinci nakil yerleştirme sonunda da hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanacak.

Etiketler LGS LGS nakil sonucu
Yorumlar