Anasayfa /  Güncel

Levent Niş hayatını kaybetti! Levent Niş kimdir ?

Usta tiyatrocu ve yönetmen Levent Niş, hayatını kaybetti. 64 yaşında yaşama veda eden usta ismin ölüm haberi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından duyuruldu

Abone ol
Abone ol 14 Mart 2021 08:59

Usta oyuncu ve yönetmen Levent Niş, 64 yaşında yaşamını yitirdi. Niş'in, geçen günlerde hayatını kaybeden sahne arkadaşı Rasim Öztekin için sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj dikkat çekti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Türk tiyatrosunun kıymetli oyuncularından Levent Niş’in vefatını üzüntüyle öğrendik. Devlet tiyatrolarımızın emektar sanatçısına Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

RASİM ÖZTEKİN İÇİN MESAJ PAYLAŞMIŞ

Geçen günlerde hayatını kaybeden usta oyuncu Rasim Öztekin için Facebook hesabından üzüntüsünü dile getiren Levent Niş’in paylaşımı dikkat çekti. Niş, Rasim Öztekin’e bu sözlerle veda etmiş: “Sahne arkadaşım, Cunda dostum içimizi yaktın. Derler ya ‘sözün bittiği yer’ ışıklarda uyu.”

LEVENT NİŞ KİMDİR

1957 Yılında Elazığ'da doğdu. İstanbul Devlet Tiyatro sanatçısı ve oyuncusu Sevinç Niş ile evli ve iki erkek çocuk babası Levent Niş, 1976 Yılında Ankara Devlet Konservatuarı, Tiyatro Yüksek Bölümü mezunu olan oyuncu, daha sonra Ankara ve İstanbul'da devam ettiği 40 yıllık mesleği boyunca birçok tiyatro oyununda ve Yahşi Batı filminde rol aldı.

Filmler ve diziler; Yahşi Batı Sinema Filmi 2009, Şebeke (Baba) TV Programı 2012, Cennet Mahallesi, Beybaba, Fikrinin İnce Hastalığı, Yeşil Miras, Duvardaki Kan, TV Dizisi 1986...

Yorumlar