Anasayfa /  Güncel

LC Waikiki’nin LGBT kararı sosyal medyayı ikiye böldü

LC Waikiki’nin LGBT’yi andırdığı gerekçesiyle “bu sembollerin kesinlikle kullanılmaması“ ve “mutlaka renk sayısının azaltılması” yönünde karar aldığına ilişkin çıkan haberler sonrası sosyal medyada LCWaikikiBoykot hastaghiyle paylaşımlarda bulunan vatandaşlardan bazıları duruma tepki gösterirken bazıları ise kararı destekledi.

Abone ol
Abone ol 08 Temmuz 2020 16:50

LC Waikiki yönetiminin çalışanlara, LGBTİ’leri andırdıkları gerekçesiyle “bu sembollerin kesinlikle kullanılmaması“ ve “mutlaka renk sayısının azaltılmasını” söylediği iddia edilmişti. İddia sonrası sosyal medyada LCWaikikiBoykot hastaghiyle paylaşımlarda bulunan vatandaşlardan bazıları duruma tepki gösterirken bazıları ise #TebriklerLCWaikiki etileti ile kararı destekledi.

LC Waikiki yönetimi tarafından çalışanlara gönderilen e-postada LGBTİ’leri andırdıkları gerekçesiyle gökkuşağı, tek boynuzlu at gibi figürlerin kullanılmaması gerektiği belirtildi. Haziran-Temmuz aylarında bu tip figürlerin LGBTİ’leri andırdıkları gerekçesiyle “bu sembollerin kesinlikle kullanılmaması“ ve “mutlaka renk sayısının azaltılması” istendiği söylendi. Şirket ayrıca kaçınılması gereken “LGBTİ sembolleri listesini” de paylaştı. 

Yorumlar