Anasayfa /  Eğitim

KYK yurt sonuçları sorgulama ekranı! E-devlet yurt sonuçları sorgula!

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. Başvuruda bulunan öğrenciler, hızlıca KYK yurt sonucu sorgulamak istiyor. e Devlet üzerinden kolaylıkla öğrenilebilen KYK yurt başvuru sonuçları linki haberimizin devamına ekledik. Peki KYK yurt kaydı nasıl yapılır, KYK yurt ücreti nereye, nasıl yapılır?

Abone ol
Abone ol 16 Eylül 2021 14:56

KYK SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? 
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu müjdeyi verdi. KYK yurt sonuçları belli oldu. Peki KYK yurt kaydı nasıl yapılır, KYK yurt taahhütname onayı nasıl verilir?


KYK SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

KYK YURT KAYDI NASIL YAPILIR? 
İlk olarak Ziraat Bankası Şube, ATM, internet bankacılığı veya e-ödeme yollarından herhangi birini kullanarak ilk kayıt ücretinizi yatırınız.
Ücretinizi yatırdıktan sonra e Devlet kapısı üzerinden Yurt Kayıt İşlemleri menüsü altında bulunan Yurt Taahhütname Onayınızı yapınız.
Bu işlemleri tamamlaıdktan sonra yurt kayıt işlemleriniz tamamlanacaktır.
Akademik takviminize göre yurdunuza girebilirsiniz. Sonuç belgenizde belirtilmiş ise ibraz etmek zorunda olduğunuz belgeleri yurt müdürlüğüne teslim ediniz.

Öncelikli öğrenciler 
Özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından özel ve öncelik durumu sorgulanan ancak durumu doğrulanamayan öğrencilerin yurt barınma hakkı kazandıktan sonra ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmesi gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

 

Yorumlar