Anasayfa /  Güncel

KYK yurt başvurusu ne zaman 2021-2022, KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

KYK yurt başvuruları ile öğrenciler kazandıkları illerde yurtlarda kalma şansı elde edecek. Belirli kriterlere göre yapılacak sıralandırma sonrası asıl adaylar ve yedek sıralar belirlenecek. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurt başvurusu 2021 hangi tarihte olacak?

Abone ol
Abone ol 31 Ağustos 2021 17:01

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler üniversiteleri kazandıkları illerde kalacak yer ayarlama telaşına girdi. Binlerce öğrenci bu yıl ilk kez yeni şehirlere giderek eğitimlerini sürdürecekler. Aynı zamanda geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle üniversitelerine gitmeyen ve bu yıl ikinci sınıfa geçen öğrenciler de başvuru için detayları araştırmaya başladı.

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? GSB KYK YURT BAŞVURUSU 2021

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yurt başvurularının önünde bir engel kalmadı. Akademik takvimin 13 Eylül’de başlayacağı göz önüne alınırsa yurt başvurularının da 13 Eylül’e kadar başlaması bekleniyor. Adaylar Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden gelecek açıklama sonrası başvurularını yapacaklar.

 Başvuruların ardından belirli kriterlere göre sıralandırma yapılacak. Örnek olarak maddi durum, üniversitede eğitim gören ikinci bir kardeş, şehit ve gazi yakınlığı gibi birçok kriter sıralandırmada etkili olacak. Daha sonra asıl sıra ve yedek sıralar belirlenecek. Asıl sırada bulunan adaylar yurtlara kayıt yaptırmadığı takdirde yedeklere sıra gelmeye başlayacak.

Yurt başvuruları ile aynı süreçte burs başvurularının da alınması bekleniyor. Konuya ilişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ve KYK’nın resmi hesapları takip edilebilir.

KYK İNTERNET ADRESİ İÇİN TIKLAYINIZ…

Yorumlar