Anasayfa /  Eğitim

KYK sonuçları bugün mü açıklanacak? KYK burs ve kredi sonuçları için dikkat çeken tarih!

Eğitim hayatlarında maddi olarak bir nebze olsun rahatlamak isteyen öğrenciler KYK burs ve kredi başvurularını geçtiğimiz ay tamamladı. KYK burs sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürerken, bugün sonuçlar için önem taşıyor. Geçtiğimiz sene KYK burs ve kredi sonuçları 13 Kasım'da açıklanmıştı, bu sene de birkaç gün içinde açıklanması bekleniyor.

Abone ol
Abone ol 13 Kasım 2019 13:47

Üniversite öğrencileri büyük bir heyecan içinde KYK kredi ve burs sonuçlarının duyurulmasını bekliyor. KYK tarafından konu ile ilgili gelen duyurunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da 2020 KYK kredi ve burs miktarını açıkladı. İşte KYK ile ilgili son gelişmeler…

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?
Geçtiğimiz yıl başvuru 15 Ekim tarihinde gerçekleştirilmiş ve sonuçlar 13 Kasım tarihinde açıklanmıştı. Tarih aralıklarına bakıldığında sonuçların Kasım ayının ikinci haftasında açıklanması bekleniyor.

KYK KREDİ VE BURS ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan “2020 Ocak ayı itibariyle lisans öğrencilerimizin öğrenim kredisi veya bursu bu rakamlar 500 liradan 550 liraya çıkıyor. Bu rakam biz hükümete geldiğimizde 45 liraydı. Yüksek lisansta 1100 lira, doktorada 1600 lira olarak uygulanacak.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar