Anasayfa /  Eğitim

KYK burs başvuru sonuçları KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK E-devlet başvuru ekranı

ÖSYM 2018 YKS sonuçlarını açıklanmasından sonra öğrenciler E-devlet üzerinde KYK burs sonuçları KYK yurt başvuruları yapılmaya başladı. Bugün yurt başvurusu yapmak için son gün. Peki yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? İşte KYK yurt ve burs başvuru detayları ve KYK E-devlet başvuru ekranı haberimizde.

Abone ol
Abone ol 11 Eylül 2018 04:58

KYK burs sonuçları KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Barınma ve maddi destek imkanı sağlayan KYK'da yurt başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak. Yurt başvuruları 10 Eylül'e kadar yapılabilecek. KYK burs başvuruları için ise henüz net tarih belli değil. KYK burs başvurularının tüm üniversitelere yerleştirmelerin son bulması ardından alınması bekleniyor.

Milyonlarca öğrenci üniversiteli olmanın heyecanını yaşarken Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu da yeni eğitim-öğretim yılı için yurt başvurularını almaya hazırlanıyor. 3 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan KYK yurt başvuruları, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine e-Devlet üzerinden alınacak ve 10 Eylül Pazartesi günü saat 23.59’da sona erecek.

KYK YURT BAŞVURU EKRANI E-DEVLET

BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Burs başvuruları, tüm üniversite öğrencilerinin başvuracağı için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, DGS tercih sonuçlarını ve üniversite ek yerleştirme sonuçlarını açıkladıktan sonra burs başvuruları kurum tarafından resmi web sitesinde başlatılacaktır.

SORUN YAŞAYANLAR DİKKAT!

Yaşanılan sorunlara anında çözüm bulabilmek için 7 gün 24 saat çalışan KYK Kurumsal İletişim Merkezi, başvuru süresince de öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrenciler, “444 1961” numaralı Kurumsal İletişim Merkezinden ya da Kurumun resmi Twitter hesabı, “KYK_DESTEK” üzerinden yardım talebinde bulunabilecek.

KYK BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz günlerde başlayan KYK yurt başvuruları başladı. KYK yurt başvuru sonuçları açıklanma tarihi ise henüz belli olmadı. Geçtiğimiz başvuru dönemlerinde sonuçlar Eylül ayı içerisinde açıklanmıştı. Bu sene için de yine Eylül ayı içerisinde KYK başvuru sonuçları açıklanması bekleniyor.






Yorumlar