Anasayfa /  Eğitim

KYK 3 aylık burslar bugün mü, ne zaman yatacak?

KYK burs ve öğrenim kredisi ödemeleri için sevindiren haber geldi. Geçtiğimiz günlerde burs sonuçları açıklanmasıyla öğrenim kredisi ve karşılıksız burs desteği alacak öğrenciler belli oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı burs almaya hak kazanan adaylara ilk ödemelerini 3 aylık toplu şekilde yapacak. Peki KYK ödemeleri başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte, 3 aylık KYK toplu ödemelerine ilişkin son durum...

Abone ol
Abone ol 30 Aralık 2022 00:01

KYK burs ücretlerini birçok öğrenci eğitimi, ulaşım ve konaklama giderlerini karşılamak için kullanıyor. Burs ödemeleri bir eğitim yılında toplam 12 ay boyunca devam ediyor. Burs ücretleri okulların kapalı olduğu tarihler de de yatmaya devam ederken gözler yeni yıla çevrilmiş durumda. Üniversite eğitimi alan öğrenciler, toplu ödeme tarihlerini araştırarak buna göre planlama yapıyor. Burs ücretleri Ekim, Kasım ve Aralık olacak şekilde 3 aylık toplu olarak ödenecek. 3750 TL olarak öğrenci, hesaplarına yatırılacak ücretlerin ödenme tarihi ise öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Peki KYK bursları ne zaman yatacak, tarih belli mi? İşte, ödeme işlemlerine ilişkin detaylar…

BURS ÖDEMELERİ BAŞLADI

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve öğrenci kredileri, 29 Aralık Perşembe günü sabahın ilk saatleriyle hesaplara yatmaya başladı. Ön lisans ve lisans öğrencilerine geriye dönük olarak olarak 3 aylık burs ödemesi yapılacak.

T.C. KİMLİK NUMARASINA GÖRE YATIRILACAK

Üç aylık toplu KYK burs ödemelerinin T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yatırılması bekleniyor.

Normal şartlarda ödemeler her ayın 6'sı ile 10'u arasında tamamlanırdı. T.C. kimlik numarasının sonu 0 olanlar 6'sında, 2 olanlar 7'sinde, 4 olanlar 8'inde, 6 olanlar 9'unda ve 8 olanlar her ayın 10'unda ödemelerini alır.

KYK BURS ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATACAK?

KYK burs ödemeleri Ekim, Kasım ve Aralık ayı olmak üzere toplam 3 ay için öğrenci hesaplarına yatırılacak.

Öğrencilerin burs ödemeleri öğrencilerin burs sonuçları açıklandıktan sonra oluşturduğu Ziraat Bankası hesaplarına yatırılacak. Öğrenciler banka kartlarıyla ATM’lerden ücretlerini çekebilecek.

Normal şartlarda burs ödemeleri öğrencilerin T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yatırılmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 aylık toplu ödeme tarihleri için bir açıklama yapmadı. Ancak ödemelerin yılbaşından önce hesaplara yatırılacağı konuşuluyor. Burs ödemelerinin en geç Ocak ayının ilk haftasında yatırılması bekleniyor.

T.C.KİMLİK NUMARASINA GÖRE ÖDEME YAPILACAK
İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

BURS HANGİ DURUMLARDA KESİLMEKTEDİR?

 Başarısız olma,
Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alma,
Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, ders kaydı yaptırmama
Öğretim kurumunun kapatılması,
Bakanlığımıza bağlı yurtlardan “yurttan süresiz çıkarma cezası” alma,
Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.  

Etiketler kyk kredi
Yorumlar