Anasayfa /  Foto Galeri

Kuvvetli sağanak yağış geliyor ! 5 Nisa Pazartesi hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Karaman hariç), Karadeniz, Adana, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum ve Ardahan çevreleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli sağanak yağış geliyor ! 5 Nisa Pazartesi hava durumu - Sayfa 1

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının; Marmara ve Karadeniz'de 3 ila 6 derece azalacağı, İç kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, Marmara'da kuzey yönlerden orta kuvvette, Marmara’nın kuzeyinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) , Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli sağanak yağış geliyor ! 5 Nisa Pazartesi hava durumu - Sayfa 2

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; gece saatlerinde kuzey kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına0 (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE 8°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 7°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 5°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 8°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kütahya çevreleri ile İzmir'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 9°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı

İZMİR 14°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA 13°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

MUĞLA 9°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ve Adana çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA 13°C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA 14°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağışlı

HATAY 9°C, 22°C
Parçalı bulutlu

ISPARTA 9°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı

Kuvvetli sağanak yağış geliyor ! 5 Nisa Pazartesi hava durumu - Sayfa 3

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Karaman dışında) aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Eskişehir, Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA 10°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR 9°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KONYA 8°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı

SİVAS 4°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bolu, Düzce, Karbük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU 8°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazartesi) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DÜZCE 10°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazartesi) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KASTAMONU 8°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ZONGULDAK 8°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazartesi) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli sağanak yağış geliyor ! 5 Nisa Pazartesi hava durumu - Sayfa 4

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; İç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

AMASYA 10°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) yağmur ve sağanak yağışlı

ARTVİN 6°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

SAMSUN 10°C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sağanak yağışlı

TRABZON 13°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl ve Ardahan çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunmaktadır.

ERZURUM 0°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde yağmurlu

HAKKARİ 4°C, 14°C
Parçalı bulutlu

KARS 0°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

VAN 1°C, 13°C
Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 4°C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP 7°C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu

SİİRT 9°C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA 8°C, 23°C
Parçalı ve az bulutlu