Anasayfa /  Foto Galeri

Kuvvetli sağanak yağış geliyor! 1 Haziran Pazartesi hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Önemli bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde mevsim normallerinin biraz altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli sağanak yağış geliyor! 1 Haziran Pazartesi hava durumu - Sayfa 1

Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Sivas ve Giresun çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yer yer küçük çaplı dolu yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Kuvvetli sağanak yağış geliyor! 1 Haziran Pazartesi hava durumu - Sayfa 2

Yağışların; yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde Trakya Kesimi, Güney ve İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Bilecik, Isparta, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Kuvvetli sağanak yağış geliyor! 1 Haziran Pazartesi hava durumu - Sayfa 3

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde Trakya Kesimi, Güney ve İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Bilecik, Isparta, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli sağanak yağış geliyor! 1 Haziran Pazartesi hava durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; güney ve güneybatılı (lodos) yönlerden Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.