Anasayfa /  Ekonomi /  Sektör Haberleri

Kuveyt Türk'ün Uluslararası Tedarik Zinciri Finansmanı'na ödül!

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle öne çıkan Kuveyt Türk’ün “Uluslararası Tedarik Zinciri Finansmanı” ürünü, mal mukabili ihracat alacaklarına garanti ve tahsilât hizmeti veren finansal kurumların çatı kuruluşu FCI tarafından ödüllendirildi.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 01 Ağustos 2022 13:01

Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk, geliştirdiği ürün ve hizmetlerle müşterilerine yeni fırsatlar sunmaya devam ediyor. Kuveyt Türk’ün son olarak dış ticaret alanındaki en yeni ürünlerinden olan Uluslararası Tedarik Zinciri Finansmanı, uluslararası ticaret hacminin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan ve vadeli ihracatı destekleyen, 90'dan fazla ülkede 400'e yakın üyesi bulunan FCI tarafından Yılın İşlemi ödülüne layık görüldü.

Kuveyt Türk’ün “Uluslararası Tedarik Zinciri Finansmanı” ürünü, ihracat yapan tüzel müşterilere yurt dışı vadeli mal ve hizmet satışları için tahsilat yönetimi, muhabir garantisi ve finansman ürünlerinin bir arada bulunduğu kapsamlı bir hizmet sunuyor. FCI’ya Türkiye’den üyeliği kabul edilen ilk katılım finans kuruluşu olduğunu geçtiğimiz yıl kamuoyuna duyuran Kuveyt Türk, katılım finans alanında Türkiye ve dünyadaki ilk işlem olma özelliğine sahip, FCI bünyesindeki ilk işlemini ise geçtiğimiz aylarda gerçekleştirmişti.

Uluslararası Tedarik Zinciri Finansmanı hizmetinin satıcı (ihracatçı) firmalara faydaları neler?

- Alıcının aczi ve ödeme güçlüğünden dolayı alacağın ödenmeme riskine karşılık, limit dâhilinde fatura bedelinin %100’ü garanti altına alınır.

- Alacağın takibi ve tahsilat hizmeti sağlanır.

- Profesyonel tahsilat hizmeti sayesinde alacakların zamanında tahsil edilmesi bilançonun likit hale gelmesini sağlar.

- Finansman imkânı sayesinde işletme sermayesi ihtiyacının karşılanmasını sağlar.

- Mevcut ve potansiyel alıcılar için güncel istihbarat sağlar.

- Yeni firmalarla çalışma olanağı,vadeli çalışma imkânı bulunmayan firmalarla vadeli çalışma olanağı ve vadeli çalışılan firmalarla vade uzatımıyla rekabet gücünün artmasını sağlar

Kuveyt Türk Hakkında

Kuveyt Türk, 1989 yılında kurulmuştur. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin bir biçimde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturan Kuveyt Türk, müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji-inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlarla sektöründeki öncü konumunu sürdürmektedir. Altın alanında adım atan ilk katılım finans kuruluşu olan Kuveyt Türk ayrıca, Avrupa ve Türkiye’de sektörün ilk sukuk işlemini gerçekleştirmiştir. Türkiye’de bir finans kuruluşu tarafından hayata geçirilen ilk Ar-Ge merkezini 2010 yılında kuran Kuveyt Türk, bugün Türkiye’de iki Ar-Ge merkezine sahip tek finans kuruluşu unvanına sahiptir. Ar-Ge merkezinde geliştirilen projeler arasında, video görüşme ile self servis işlemlerin bir arada yapılabildiği XTM gibi dünyada bir ilk olan projeler de yer almaktadır. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 441 şubesiyle hizmet veren Kuveyt Türk, yurt dışında ise Bahreyn şubesi ve Almanya’daki iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini sürdürmektedir. Operasyonel çalışmalarının yanı sıra toplumsal değerleri temel alarak ve kültürel varlıklara sahip çıkarak önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Kuveyt Türk, “Değerlerimizle büyüyoruz” stratejisi doğrultusunda birçok restorasyon projesi üstlenmiş, kitap ve belgesel gibi kalıcı eserler ortaya koymuştur.

Yorumlar