Anasayfa /  Foto Galeri

Kuruluş Osman’ın Şeyh Edebali'si Seda Yıldız diziyle ilgili konuştu: Türkiye’nin gururu olacak dizi!

atv ekranındaki ikinci sezonda da reytinglerin zirvesinden inmeyen, yapımını Bozdağ Film’in gerçekleştirdiği Kuruluş Osman’ın başarılı oyuncusu Seda Yıldız, canlandırdığı Şeyh Edebali karakteri ve diziyle ilgili atv Youtube kanalına açıklamalarda bulundu.

Kuruluş Osman’ın Şeyh Edebali'si Seda Yıldız diziyle ilgili konuştu: Türkiye’nin gururu olacak dizi! - Sayfa 1

Kuruluş Osman’ın Şeyh Edebali'si Seda Yıldız diziyle ilgili konuştu: Türkiye’nin gururu olacak dizi!

atv ekranındaki ikinci sezonda da reytinglerin zirvesinden inmeyen, yapımını Bozdağ Film’in gerçekleştirdiği Kuruluş Osman’ın başarılı oyuncusu Seda Yıldız, canlandırdığı Şeyh Edebali karakteri ve diziyle ilgili atv Youtube kanalına açıklamalarda bulundu.

Kuruluş Osman’ın Şeyh Edebali'si Seda Yıldız diziyle ilgili konuştu: Türkiye’nin gururu olacak dizi! - Sayfa 2

“KURULUŞ OSMAN TÜRKİYE’NİN GURURU”

Şeyh Edebali karakterine hayat veren Seda Yıldız Bozdağ Film Platosu ile ilgili düşüncelerini “Kuruluş Osman’ bizim dünyaya açılma anlamında sesimiz olarak Türkiye’nin gururu olacak bir dizi. Çoğu insan bizim tarihimizle ilgili pek bilgiye sahip değil. Yapılan dizilerle biz onlara tarihimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bozdağ Film Platosu’nun içine girdiğiniz zaman başka bir ruha bürünüyorsunuz. Özel kimliğinizi o kapının dışında bırakacaksınız. İster istemez de bırakıyorsunuz zaten. Kostümleri üzerinize giydiğiniz zaman, içerideki büyük oluşumu gördüğünüz zaman o havaya giriyorsunuz. ‘Kuruluş Osman’ biz oyuncular için büyük bir şans. Bu şansı bize verdiği için yapımcımız ve proje tasarımcımız sayın Mehmet Bozdağ Bey’e çok teşekkür ediyorum” sözleriyle ifade etti.

Kuruluş Osman’ın Şeyh Edebali'si Seda Yıldız diziyle ilgili konuştu: Türkiye’nin gururu olacak dizi! - Sayfa 3

“BOZDAĞ FİLM PLATOSUNDA SAHİP OLDUĞUMUZ İMKANLARI BAŞKA BİR YERDE GÖRMEDİM”

Yıldız, set dışında da oyuncu arkadaşlarıyla sık sık görüşerek rollerine çalıştıklarını belirtti: “Oyuncular ve teknik ekip arasında müthiş bir bağ var. Herkes birbirine o kadar yardımcı oluyor ki, bir sahneye girmeden önce o kadar büyük bir ilgiyle karşılaşıyorsunuz ki kamera ile baş başa kaldığınız zaman size sadece işinizi yapmak düşüyor. Onu da elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. Platonun dışında bizim zaten dışarıda özel bir arkadaşlığımız var. Herkes birbirini arar, sorar. Pandemiden dolayı pek çıkamasak da buluşabildiğimiz yerlerde birlikte çay, kahve içiyoruz. Çekim dışında da işle ilgili konuşuyoruz. ‘Daha iyi neler yapabiliriz?, oyuncu olarak diziye daha fazla ne katabiliriz?’ bunları konuşuyoruz. Sette de birbirimizle diyalog geçiyoruz, rolümüze hazırlanıyoruz. Platonun içinde bize sunulan imkanlar müthiş. Otuz üç seneyi aşkın bir süredir bu camianın içindeyim, devlet tiyatrosu dışında film sektörünün içindeyim. Ben böyle bir imkan daha önce görmedim.”

Kuruluş Osman’ın Şeyh Edebali'si Seda Yıldız diziyle ilgili konuştu: Türkiye’nin gururu olacak dizi! - Sayfa 4

“ŞEYH EDEBALİ’NİN SÖZLERİNİ ONUN RUHUYLA SÖYLEMEYE ÇALIŞIYORUM”

Şeyh Edebali’nin tarihteki önemi hakkında bilgiler veren Yıldız, canlandırdığı karakteriyle ilgili “Şeyh Edebali dediğimiz zaman birazcık durmamız gerekiyor. Şeyh Edebali tarihte çok büyük bir önem taşıyan bir kişilik. Osmanlı Devleti’nin kuruluş aşamalarında yaşamış olan bir zat. Büyük bir şeyh. Aynı zamanda bir Ahi reisi. Ahi dediğimiz zaman günümüzde de kullanılan ticaret odalarının ilk oluşumu. Ahilik şudur; kardeşliğin, doğruluğun, yardımlaşmanın bir arada bulunduğu bir sosyo ekonomik düzen. Onların da reisi. Ahilik, Ahi Evran tarafından Hacı Bektaş-ı Veli’nin önerisiyle kurulmuş bir oluşum. Şeyh Edebali, Osman’ın kayınpederi.