Anasayfa /  Güncel

Kuru Otlar Üstüne filminin konusu ne? Kuru Otlar Üstünde filmi nerede çekildi?

Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan'ın "Kuru Otlar Üstüne" filmi 76. Cannes Film Festivali'nde ana yarışmasında yer alan filmler arasında. Peki, Kuru Otlar Üstüne filminin konusu ne? Oyuncuları kimler? "Kuru Otlar Üstüne" filmi nerede çekildi?

Abone ol
Abone ol 28 Mayıs 2023 11:18

Türk sinemasının en önemli yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan, "Kuru Otlar Üstüne" filmi 76. Cannes Film Festivali'nde ana yarışmasında yer alan filmler arasında. İlk kez 20 Mayıs'ta 76. Cannes Film Festivali'nde izleyici ile buluşan Kuru Otlar Üstüne filmi seyirciler tarafından 11 dakika ayakta alkışlandı. Peki, Kuru Otlar Üstüne ne zaman vizyona girecek? Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstüne filmi oyuncuları kimler, konusu nedir? İşte detaylar..

Kuru Otlar Üstüne film konusu ne? 

Kuru Otlar Üstüne filmi Anadolu'nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetini yapmakta olan genç öğretmen Samet'in, İstanbul'a atama beklediği karamsar günlerde Nuray ile tanışması sonrası yaşadıklarına odaklanıyor.

 Film, küçük bir köydeki zorunlu hizmetinin son yılında umutla İstanbul’a atanmayı bekleyen, ancak iki kız öğrencisi tarafından tacizle suçlanınca hayatı altüst olan resim öğretmeni Samet’in hikayesini anlatıyor: “Samet atama beklerken saplanıp kaldığı bu kasvetli hayattan kaçma umudunu hepten yitirir. Ancak kendisi gibi öğretmen olan Nuray ile karşılaşması, karanlık düşüncelerinden kurtulmasını önünü açacak bir perspektif kazanmasını sağlıyor"

Kuru Otlar Üstüne filmi oyuncuları

197 dakikalık filmin oyuncu kadrosunda şu isimler bulunuyor:

Deniz Celiloğlu - Samet
Merve Dizdar - Nuray
Musab Ekici - Kenan
Ece Bağcı - Sevim
Erdem Şenocak - Tolga
Yüksel Aksu - Vahit
Münir Can Cindoruk - Feyyaz
Onur Berk Arslanoğlu - Müdür Bekir
Yıldırım Gücük - Eğitim Şube Müdürü
Cengiz Bozkurt - Polis
S. Emrah Özdemir - Çavuş
Elif Ürse - Müdür Yardımcısı Saime
Elit Andaç Çam - Firdevs
Nalan Kuruçim - Kevser
Ferhat Akgün - Rehberlik Öğretmeni Atakan
Eylem Canpolat - Halime

 Kuru Otlar Üstüne filmi ne zaman vizyona girecek?

Kuru Otlar Üstüne filmi 12 Temmuz'da Fransa'da vizyona girecek. Türkiye vizyon tarihi ise henüz belli olmadı.

Filmin çekimleri nerede yapıldı?

Filmin çekiminde mekan bulmak için çok gezdiklerini belirten Nuri Bilge Ceylan, çekimleri Erzurum'un Karayazı ilçesi civarındaki köylerde gerçekleştirdiklerini söylemişti. Her sahne farklı bir köyde çekildi ve montajda tek bir yer gibi gösterildi.

Yorumlar