Anasayfa /  Güncel

Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı mı geliyor ?

Ramazan bayramında uygulanan sokağa çıkma yasağı kurban bayramında uygulanacak mı? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan kısıtlamanın yapılmasını bir şarta bağladı!

Abone ol
Abone ol 02 Temmuz 2020 18:25

Bilim kurulu Üyesi Bir Şarta Bağladı! Kurban bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve daha sonra tüm dünya ülkelerine hızla yayılan korana virüsün etkileri yaz ayı olmasına rağmen hala azalmadı. Uzmanların görüşlerine bir tanesi de yaz ayı gelmesiyle birlikte bir etkisinin hızla azalacağı yönünde olmuştu. Fakat bu konuda beklenen gerçekleşmedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamaya göre virüsün hasta etme riskini azalttığı yönünde yapılan açıklamaların doğru olmadığını ifade etti. Buna göre Çin'den daha fazla etkilenen dünya ülkelerinde olan İtalya, Amerika, Fransa gibi Dünya ülkeleri de ikinci dalga olup olmayacağı konusunda bazı endişelere sahip bulunuyor.

Türkiye’de ise 1 Haziran Tarihi itibari ile geçici olarak kapanan ve faaliyetine ara veren işletmeler yeni normalleşme adımları kapsamında belirlenen kurallar dahilinde faaliyetlerine kaldığı yerden devam etmeye başladı. Sosyal mesafe, hijyen ve maske kuralı vatandaşlar sık sık uyarılarda bulunarak bu konudaki denetimlerden taviz verilmiyor.
Bilindiği gibi Ramazan bayramı tüm Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı uygulaması ile gerçekleşti. 30 Büyükşehir ve Zonguldak ilinde uygulanan sokağa çıkma yasağının Haziran aylarında tamamen kaldırılmasıyla şehirlerarası kısıtlamalar da tamamen bitirildi.

KURBAN BAYRAMINDA KISITLAMA BİR ŞARTA BAĞLI

Fakat vaka sayılarının binin altına inmeyişi alınacak tedbirler konusunda yeni tedbirlerin olup olmayacağı merak ediliyor. Vaka sayıları hızlı bir düşüşün gerçekleşmesi ve artışın olmaması için özellikle toplu yapılan organizasyonlardan kaçınmak gerekiyor. Kurban bayramında bayramlaşma törenlerinin virüsü vaka sayısına nasıl bir etkisi olacağı merak edilirken, bu konuda bilim kurulu üyesi ve yetkili isimlerden yapılan açıklamalar her zaman merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki Kurban bayramında sokağa çıkma uygulaması olacak mı? Bilim kurulu üyesi bu konuyu bir şarta bağladı. Prof. Dr. Seçil Özkan Habertürk programında canlı yayına katıldı burada yaptığı açıklamalarda vaka sayısının düşmemesi durumunda kısıtlamanın uygulanacağını dile getirdi. Bilim kurulu üyesi Özkan Türkiye genelinde toplam enfekte sayısının Bin rakamının altına inmesi gerektiğini dikkat çekti

Yorumlar