Kurban Bayramı’nda şezlong fiyatına Karadeniz tatili!

Eski bayramlar klişesine girmiyorum. Fakat bayram günlerini uzun bir süredir tatil gibi görüyoruz. Çok kızamıyoruz kendimize çünkü hayat pahalı ve baş etmek zor. Bu nedenle tedbirler eşliğinde ruh sağlığımızı da düşünmemiz gerekiyor.

Kurban Bayramı toplamda 4 gün sürüyor. 31 Temmuz Cuma günü başlıyor ve 3 Ağustos Pazartesi günü sona eriyor. Siz siz olun daha vakit var demeyin! Hayat öyle hızla akıp geçiyor ki ardından bakakalıyoruz.

Kurban Bayramı’nda ne yapılır?

Yazlık sahibi olanlar aslında en hijyenik ve en güvenli tatili yapacak. Peki ya yazlığı olmayanlar ya da farklı yerlere gitmek isteyenler ne yapmalı? Bodrum’da bin TL şezlonga para vermek de bir alternatif. Ama benim tavsiyem serin yaylalar, ovalar, gözleri kamaştıran doğal güzellikler olacak. Evde duvara bakmaktan sıkıldığınız o günlere inat Hey gidi Karadeniz diyelim.

Karadeniz bölgesinde nerede ve nasıl tatil yapılır?

Karadeniz Bölgesi, su sporları ve paraşüt tutkunlarının adresidir. Ayrıca doğusundan batısına kadar Karadeniz sularında rafting yapabilirsiniz. Rize, rafting yapmak isteyenler için ideal rotalardan biri.

Dünyaca ünlü Anzer balının kaynağı Rize’ye 80 km uzaklıktaki Anzer Yaylası kesinlikle görülmesi gereken yerlerin başında yer alıyor. Vardığınızda yeşilin her tonuna şahit olacaksınız. Rize’nin bir diğer yaylası ise Ayder Yaylası’dır. Çamlıhemşin’e bağlı olan puslu Ayder Yaylası kaplıcalarının da hastalıklara şifa olduğu söyleniyor.

Giresun, Rize, Artvin dolaylarında ise sizi şelaleler karşılıyor. Karadeniz Bölgesi’nin en meşhur gölü ise şüphesiz Trabzon şehrindeki Uzungöl’dür. Bu muhteşem doğal güzelliğin yanı sıra, yamaç paraşütü, olta balıkçılığı, doğa yürüyüşü gibi birçok aktivite de Uzungöl’ü ziyaretçileri cezbediyor.

Memleketim diye söylemiyorum. UNESCO Dünya Miras Listesi'ne dahil olan Safranbolu’da eşsizdir. Yörük Köyü ve daha birçok keyifli yerler için 1 günden fazlası gerekiyor. Camileri, çarşısı, mahalleleri, tarihi evleri ile fotoğraf makinesini elinizden düşürmeden Safranbolu sokaklarında kaybolacaksınız. Hangi kapıyı çalarsanız çalın güler yüzlü insanların sizi karşılayacağına garanti verebilirim.

Doğayla iç içe olmak isteyen tatilciler, hadi Samsun’a uzanalım. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde, sizi etkileyecek yüzlerce canlı bulunuyor. Pandemi nedeniyle korunan Kuş Cenneti, 1 Haziran’dan itibaren yeniden ziyaretçilerine açıldı. Araç trafiğine kapalı olduğunu, bisiklet ve akülü araçlarla gezebilirsiniz.

Trabzon’da bulunan Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü, milli parklar gibi birçok görülesi ve kendi hikayesini anlatan tarihi mekanlar bulunuyor. Bunun yanı sıra denize girmek isteyenler Sinop ilindeki Antik Plaj, Bartın İnkum, Samsun Atakum’u tercih edebilir. Deniz ve yaz tatili denince aklımıza ilk gelen Ege ve Akdeniz kıyıları oluyor. Karadeniz’i henüz keşfetmeyenler bu fikirlerini değiştirecek.

Son olarak gurmelere seslenelim. Karadeniz’de her noktada damak çatlatan lezzetler bulursunuz. Ama çok iddialı olan Gurmeler şehri Giresun sizi doğallığa doyuracak. Fındık ve badem gibi kuru yemişlerin yanı sıra Tirebolu peyniri gibi yöresel lezzetlerle gezginlere sağlıklı ve organik lezzetler sunuluyor. Karadeniz Bölgesi’nde doğallık ön planda ama Giresun lezzetleri bir başka…

Yorumlar