Anasayfa /  Popüler  /  Önemli günler

Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor?

Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? İslam dini için Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlan Kurban Bayramı için geri sayım başladı, Kurban Bayramı tatili araştırmaları doğaldı. Bilindiği gibi dini bayramlarda da tıpkı milli bayramlardaki gibi resmi tatil uygulanıyor. Kurban Bayramı tatili kaç gün, ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu?

Abone ol
Abone ol 08 Temmuz 2021 12:49

Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı tatili için plan yapan vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı ardından açıklayacağı Kurban Bayramı tatili kararını merak ediyordu. Merakla beklenen kabine toplantısı gerçekleşti ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurban bayramı tatili hakkında açıklama yapmadı. 2021 Kurban Bayramı tatili kaç gün, ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 

2021 KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Arefe Günü- 19 Temmuz 2021 Pazartesi
Kurban Bayramı'nın 1. günü- 20 Temmuz 2021 Salı
Kurban Bayramı'nın 2. günü- 21 Temmuz 2021 Çarşamba
Kurban Bayramı'nın 3. günü- 22 Temmuz 2021 Perşembe
Kurban Bayramı'nın 4. günü- 23 Temmuz 2021 Cuma

KURBAN BAYRAMI HAKKINDA

Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından Hicrî takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayram aynı tarihlere tekabül eder. 

Yorumlar