Anasayfa /  Foto Galeri

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Milyonlarca çalışan Kurban Bayramı öncesi tatilinin 9 gün olup olmayacağını merak ediyor. Peki Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? - Sayfa 1

Kurban Bayramı tatili için geri sayım başladı. Birçok kişi Kurban Bayramı resmi tatili için planlarını hazırladı bile. Bu sene kurban bayramı 9 Temmuz cumartesi günü başlayacak. 8 Temmuz cuma arefe günü ise yarım gün olacak. 4 gün süren Kurban Bayramı tatili 12 Temmuz'da sona erecek. Cuma günü ise 15 Temmuz resmi tatili olacak. Peki Kurban Bayramı haftasonu ve 15 Temmuz ile birleşir mi 9 gün olur mu?

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? - Sayfa 2

Kurban Bayramı için artık geri sayım başladı. Dini bayramlardan olan Kurban Bayramı bu sene 9 Temmuz'da başlayacak. 4 gün süren Kurban Bayramı için son gün 12 Temmuz olacak. Kurban Bayramı arefesi ise 8 Temmuz cuma günü arefe günü başlayacak. 

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? - Sayfa 3

Tatil 9 gün olur mu: Tatil planlarını henüz netleştiremeyen vatandaşların ise kafası karışık, tatil 9 gün olur mu sorusunun yanıtını araştırıyor. 2022 yılındaki resmi tatillerden biri olan 15 Temmuz Demokrasi Günü ise cuma gününe denk geliyor. Sonrasında ise hafta sonu geliyor. P

eki kurban bayramından sonraki 2 gün 13-14 Temmuz tatil olur mu? Kurban bayramı tatili haftasonu ile birleşir 9 gün olur mu? 

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? - Sayfa 4

Bu konuda henüz resmi bir açıklama yok fakat, geçmiş yıllara bakıldığında, turizmi canlandırmak için böyle kararlar alınmıştı. Bu sene de böyle bir kararın çıkması ve kurban bayramının 9 gün olması bekleniyor.