Anasayfa /  Kültür sanat

Rahmi Koç'un çizimleri gün yüzüne çıktı

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'un, topluluğun 91. kuruluş yıl dönümüne özel "Mustafa" imzalı çizimleri Koç Holding'in kurumsal dergisi Bizden Haberler'in yeni sayısında yer aldı.

Abone ol
Abone ol 25 Mayıs 2017 17:17

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'un, topluluğun 91. kuruluş yıl dönümüne özel "Mustafa" imzalı çizimleri Koç Holding'in kurumsal dergisi Bizden Haberler'in yeni sayısında yer aldı.

Koç Holding'in kurumsal dergisi Bizden Haberler'in yeni sayısı yayımlandı. Dergide Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'un, Koç Topluluğunun 91. kuruluş yıl dönümüne özel "Mustafa" imzalı çizimleri "Rahmi M. Koç'un Çizgileriyle Geçmişe Çok Özel Yolculuk" başlığıyla yer aldı.

Koç'un bir röportajında "Bu konumda olmasaydınız, ressam olacağınız doğru mu?" şeklindeki soruya, verdiği şu cevap hatırlatıldı:

"Bu konumda ressam olur muydum, onu bilemiyorum. Eskiden karikatür yapardım. Londra’da talebeliğim esnasında da suluboya dersi almıştım. Seyahatlerde kara kalem adaların, yerlerin, limanların resmini yaparım. Aman aman bir ressam değilim, aman aman bir karikatürcü de değilim ama kendi kendime yaptıklarımdan zevk alıyorum."

Koç'un iş adamı kimliğinin yanı sıra, sanata olan tutkusu, koleksiyonerliği, kültür ve seyahat merakıyla da tanındığının aktarıldığı dergide, özel çizimlere ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"Rahmi M. Koç'un resim uğraşısı kuruluş yıl dönümümüz vesilesiyle, belki de ilk kez gün yüzüne çıkıyor. Koç Topluluğu'nun 91 yıllık tarihinden seçtiği ve şöminesinin üstünde, her zaman gözünün önünde duran sembol objeleri yorumladığı resimler, hem bu büyük hikayenin akılda kalan anlarına hem de geçmişin naif duyarlılığına ışık tutuyor. Koç'un, yılların birikimini yansıtan bu resimler için tercih ettiği imza ise bir başka unutulmaz değerin anısını yaşatmayı amaçlıyor."

Dergide, Koç'un traktörden otomotive kadar Koç Topluluğu'nu anlatan 5 çizimine yer verildi.


Yorumlar