Anasayfa /  Kültür sanat

Osmanlı dönemi arşivi açıldı! İşte hiç görülmemiş resimler...

Osmanlı dönemine ait pek çok fotoğraf arşivden çıktı, dijital ortama aktarıldı. Getty Araştırma Enstitüsü, dijitalleştirdiği Osmanlı dönemi fotoğraf koleksiyonunu ücretsiz kullanıma açtı. Arşiv, Fransız koleksiyoncu Pierre de Gigord’un 1980’lerde Türkiye’ye yaptığı seyahatler sırasında topladığı 19. yüzyıl ve 20. yüzyıl başlarına ait Osmanlı dönemi fotoğraflarını içeriyor.

Abone ol
Abone ol 17 Ocak 2019 19:11

Getty Araştırma Enstitüsü, dijitalleştirdiği Osmanlı dönemi fotoğraf koleksiyonunu ücretsiz kullanıma açtı. Arşiv, Fransız koleksiyoncu Pierre de Gigord’un 1980’lerde Türkiye’ye yaptığı seyahatler sırasında topladığı 19. yüzyıl ve 20. yüzyıl başlarına ait Osmanlı dönemi fotoğraflarını içeriyor.

Kullanıma açılan fotoğraflar, Osmanlı kent mimarisini, kentsel ve doğal manzaraları, bin yıllık uygarlığın arkeolojik alanlarını ve Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarında yaşayan insanların hareketli yaşamını betimliyor.

Albümlerden toplanıp dijitalleştirilen fotoğraflar, pazarları, meydanları, tarihi yapıları, sokak satıcılarını, komutan Enver Paşa gibi devlet görevlilerini de içeriyor.

 

İşte Osmanlı arşivinden bugüne dek görülmeyen fotoğraflardan bazıları- tıkla


Yorumlar