Anasayfa /  Kültür sanat

Ören’e ünlü yağacak

Muğla’nın Milas ilçesinde belediye tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Melih Cevdet Anday Anma ve Edebiyat Ödülü günleri kapsamında Ören Mahallesi’ne ünlü isimler konuk olacak.

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 11:28

Muğla’nın Milas ilçesinde belediye tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Melih Cevdet Anday Anma ve Edebiyat Ödülü günleri kapsamında Ören Mahallesi’ne ünlü isimler konuk olacak.

2-3 Eylül tarihleri arasında 12.’si düzenlenecek Melih Cevdet Anday Anma Günleri ve Edebiyat Ödülü kapsamında Ören’de bir takım etkinlikler sahnelenecek. Enver Aysever, Çiğdem Erken, Orhan Alkaya, Hatice Aslan, Canan Ergüder, Güvenç Dağüstün, Şebnem Köstem, Ahmet Yılmaz Gruda gibi birçok ünlü tiyatro, dizi ve sinema oyuncusunun yanı sıra, Ali Sirmen, Cem Erciyes, Eren Aysan, Ayşegül Yüksel gibi usta gazeteci ve akademisyenlerin ağırlanacağı etkinliklerde Örenliler ve tatil için Ören’e gelen yerli ve yabancı turistler dolu dolu iki gün geçirecek.

Etkinlik 2 Eylül Cumartesi günü saat 20’de Melih Cevdet Anday anıtına çelenk sunumu ile start alacak. Saat 21’de ise usta gazeteci yazar Enver Aysever tarafından hazırlanan “Mırıldandıklarım Haykırdıklarım” isimli tek kişilik gösteri Milas Belediyesi Ören Aile Çay Bahçesi’nde sahnelenecek.

Etkinliğin ikinci günü olan 3 Eylül Pazar günü saat 19.30’da Ören hizmet binası içerisinde Milas Belediyesi, Gülsüm Cengiz ve Recai Seyhoğlu tarafından ortaklaşa oluşturulan Kütüphane ve Aydınlanma Evinin açılışı yapılacak. Saat 20:30’da ise bu yıl ‘Tiyatro dalında’ düzenlenen yarışmada ödül almaya hak kazanan, Tiyatro ve Sinema oyuncusu Ahmet Yılmaz Gruda’ya ödülü Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından takdim edilecek. Ödül töreni sonrası Ören Folklor ekibi tarafından kısa bir gösteri sunulacak.

Etkinliklerin son saatinde ise ünlü piyano virtüözü Çiğdem Erken tarafından hazırlanan “Tiyatro Şarkıları Gecesi” Örenlilerin beğenisine sunulacak. Çiğdem Erken’e sahnede tiyatro ve sinemanın usta sanatçıları; Orhan Alkaya, Hatice Aslan, Canan Ergüder, Güvenç Dağüstün, Şebnem Köstem eşlik edecek.

Böylesine anlamlı bir etkinlikte Türk tiyatro ve sinemasının usta isimlerini, akademisyen ve duayen gazetecileri Ören halkı ile buluşturmaktan mutluluk duyduğunu belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat 2-3 Eylül tarihleri arasında Ören Mahallesi’nde düzenleyecekleri etkinliklere tüm vatandaşları davet etti.

Yorumlar