Anasayfa /  Kültür sanat

Köylerdeki çocuklar "Bilim, Doğa ve Sanat" ile buluştu

Bartın Üniversitesi öğretim elemanları, TÜBİTAK tarafından desteklenen “O Köy Bilim Köyümüzdür” projesi kapsamında köylerde kamplar kurdu. Çocuklar bilim, doğa ve sanatla buluştu.

Abone ol
Abone ol 04 Temmuz 2019 14:41

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Bekir Güler’in yürüttüğü “O Köy Bilim Köyümüzdür” projesi tamamlandı. TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenen proje Dr. Güler ile birlikte öğretim elemanları ve öğretmen adaylarından oluşan ekip tarafından gerçekleştirildi. Bartın’ın Ulus ve Kurucaşile ilçeleri ile merkeze bağlı bazı köylerde ‘Bilim, Doğa ve Sanat’ kampları kuruldu. Eskişehir, İstanbul, Ankara, Denizli, Van gibi birçok ilden başvuru olmasına rağmen sadece Bartın’dan 170 öğrencinin yer alabildiği projeyle, çocuklar ve aileleri eşsiz doğa güzellikleri arasında düzenlenen etkinliklere katıldılar. 

Çocuklar eğlenerek öğrendiler 

‘O Köy Bilim Köyümüzdür’ sloganı ile köy köy dolaşan proje ekibi, çocuklara doğadaki bilim ve sanatı deneyimlemelerini sağlayan etkinlikler düzenledi. Sorgulamaya dayalı etkinlikler yoluyla bilgi ve becerilerini geliştiren, sanat atölyelerinde yenilikçiliklerini ortaya koyan öğrencilere ebeveynleri de eşlik etti. Eğlenerek öğrenen öğrenciler, bilim ve sanat etkinliklerinin yanı sıra, oyun ve spor aktivitelerine ve proje ekibi eşliğinde doğada gözlemlere katıldılar. 

"Bilim ve sanatı çocukların ayağına getirdik" 

TÜBİTAK tarafından desteklenen projeye Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü, Bartın İl Sağlık Müdürlüğü ile Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın da katkı sağladığını belirten Arş. Gör. Dr. Bekir Güler, “Öğrencilere bilim ve sanatı ulaştırırken daha büyük bir topluluğa ulaşabilmek için bizler onların ayağına gidelim dedik. Bu kapsamda proje ekibimiz; bilim, doğa ve sanat etkinliklerini köylerde yaşayan öğrencilerimize götürerek onlara içerisinde yaşadıkları doğaya daha farklı bir bakış açısı ile yaklaşmaları konusunda rehberlik etti. Böylece öncelikle projenin hedef kitlesini oluşturan 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri olmak üzere bölgede doğayla iç içe yaşayan tüm bireylerin doğa ile olan bağlarını güçlendirmelerini ve eğlenerek öğrenmelerini sağladık.” dedi. 


Yorumlar