Anasayfa /  Kültür sanat

15 Ocak Hadi ipucu: Hercule Poirot nerelidir? İşte cevabı

Yüzbinlerce kişinin aynı anda katıldığı bilgi yarışması Hadi'nin 15 Ocak için ipucu sorusunun cevabı merak ediliyor. Hercule Poirot nerelidir?

Abone ol
Abone ol 15 Ocak 2019 12:21

Hadi ipucu sorusu yayınlandı. 15 Ocak 12.30'da başlayacak yarışmanın ipucu sorusu "Agatha Christie’nin birçok romanında yer alan dedektif Hercule Poirot nerelidir?" oldu. Yarışmacılar ipucu sorusunun cevabını merakla araştırmaya başladı. İşte sorunun cevabı...

Ödüllü yarışma Hadi, ipucu sorusunu bugün Agatha Christie romanlarından seçti. Christie'nin birçok romanındaki karakteri dedektif Hercule Poirot'un nereli olduğu yarışmacılara soruldu. Yarışmacıların merak ettiği "Agatha Christie'nin roman karakteri dedektif Hercule Poirot nereli?" Hadi ipucu sorusunun cevabı Belçika olacak.

Yüzbinlerce kişinin katılması muhtemel 15 Ocak 12:30 Hadiyarışmasının ipucu sorusu edebiyat dünyasından seçildi. Agatha Christie romanlarındaki dedektif Hercule Poirot karakterinin nereli olduğu Hadi ipucu sorusu oldu. Hadi'nin yönelttiği ipucu sorusunun cevabı: Belçikalı şeklinde olacak.

AGATHA CHRISTIE KİMDİR?

1890 yılında İngiltere'de doğan Agatha Christie, onlarca polisiye romana imza atmıştır. "Doğu Ekspresinde Cinayet", "On Küçük Zenci" gibi kitaplarıyla tanınan Agatha Christie’nin cinayetleri hep kitabın sonunda çözümlendiği için, okurlar tarafından bir solukta okunur.

Christie, ağırlıklı olarak polisiye roman yazmasına rağmen öykü ve oyun türünde de eserler vermiştir. 6 tanesi Mary Westmacott ismiyle, 2 tane de Christie Mallowan adıyla kitap yazmış olan Agatha Christie’nin 82 tane dedektif romanı bulunmaktadır. Ölüm Sessiz Geldi, Gizli Düşman, Dersimiz Cinayet, Kahverengi Elbiseli Adam, Mavi Tren’in Esrarı, Ölüm Çığlığı, Doğu Ekspresi’nde Cinayet, Gece Gelen Ölüm, Nil’de Ölüm, Pembe Evdeki Ölüm, 16.50 Treni, Cinayetler Kulübü, Cesetler Merdiveni, Ölüm Meleği, On Küçük Zenci, Çarpık Evdeki Cesetler bunlardan bazılarıdır.

HERCULE POİROT KİMDİR?

Hercule Poirot, Agatha Christie tarafından karakteri oluşturulan; kurgusal Belçikalı bir dedektiftir. Christie’nin en ünlü ve uzun süreli karakteri olan Hercule Poirot, 33 romanda ve 54 kısa öyküde boy göstermiştir.


Yorumlar