Anasayfa /  Güncel

Kültür Bakanlığı'nın Kütüphaneci alımı sözlü sınav sonuçları açıklandı

Adayların Beklediği Kütüphaneci Alımı sözlü sınav sonuçları açıklandı. Asil aday listesi nedir?

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 11 Ağustos 2022 16:53

Kültür ve Turizm Bakanlığından beklenen sonuç duyurusu geldi. 10 Ağustos 2022 tarihi ile yayımlanan duyuruya göre sözlü sınav sonuçları açıklanmıştır. Geçtiğimiz aylarda başvurularıo alınmış olan Kütüphaneci adayları beklenen sözlü sınav sonuçları uzun zamandır bekleniyordu. Bu yönde çok sayıda talep alan ekibimiz şimdi bu haberde sonuçları bekleuyenleri sevindiriyor. 

Kültür Bakanlığı Kütüphaneci Alımı Sonuçları Açıklandı!
Kültür bve Turizm Bakanlığı Kütüphanecili sözlü sınavı 30 Mayıs - 10 haziran 2022 tarihinde uygulanmıştı. Söz konusu sözlü sınavın üzerinden 2 ay geçmesi sonucunda Bakanlık Kütüphaneci alımı sonuçlarını açıkladı.

Asil olarak atanmaya hak kazanan adaylar sonuçlarını kariyer adresi üzerinden sorgulayabilecekler. Buna göre sözlü sınav sonuçlarına adaylar https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden ulaşabilirler.

ASİL Adayların Belke Teslim Tarihi:
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneci alımına kesin olarak atanmaya hak kazanan adaylar istenen belgeleri aşağıdaki tarih ve adrese ulaştırmaları gerekmektedir.

Belge teslim Tarihi: 17.08.2022-26.08.2022 mesai bitimine kadar. 

Teslim Edilecek Adres: Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Çiğdem Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:50 Çankaya/ANKARA adresi Genel Evrak Birimine elden,

Atamaya esas belgelerini teslim etmeyecek asil adayların, nüfus cüzdanlarının önlü arkalı fotokopisi ekli olarak feragat dilekçesi yazarak isealim.pgm@ktb.gov.tr  adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir.

İstenen Belgeler Nelerdir?

1-Dilekçe (Örneği için tıklayınız.)

2-Öğrenim Belgesi aslı veya Noter onaylı örneği, (e-Devlet üzerinden de alınabilir)

3-Nüfus Cüzdanı aslı veya Noter onaylı örneği, (e-Devlet üzerinden de alınabilir)

4- KPSS sonuç belgesi (e-Devlet üzerinden alınacaktır)


5-Sağlık Raporu (Asıl), (Tam teşekküllü Devlet veya Üniversite Hastanelerinden) almaları gerekmektedir.

6-Mal Bildirimi (Örmeği için tıklayınız.) (İki sayfa olan Mal Bildirimi arkalı önlü olarak tek yaprakta doldurulacaktır.)

7- 10/08/2022 tarihi veya sonrası itibariyle alınan Adli Sicil Belgesi (E-Devlet üzerinden de alınabilir), (Belgede adli sicil kaydı yoktur, adli sicil arşiv kaydı yoktur ibareleri beraber bulunmalı), (Vardır ibaresi bulunması halinde konuyla ilgili belgelerin gönderilmesi)

8-Askerlik Belgesi (Erkekler için) (e-Devlet üzerinden alınacaktır) Askerlik hizmetini tamamlamış adayların Terhis Belgesi örneği.

9-Yerleşim Yeri Belgesi (e-Devlet üzerinden alınacaktır)

10-Herhangi bir sağlık güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmadığına ilişkin Sosyal Güvenlik Merkezlerinden alınacak belge (e-Devlet üzerinden de alınabilir.)   

11- 6 adet vesikalık fotoğraf  

Yorumlar