Anasayfa /  Dünya

Kültür Bakanı: Seks işçisiyle ilişkim oldu ama işimi etkilemedi

Kültür Bakanı: Seks işçisiyle ilişkim oldu ama işimi etkilemedi

Abone ol
Abone ol 13 Nisan 2016 11:40

İngiltere Kültür Bakanı "Seks işçisiyle ilişkim oldu ama işimi etkilemedi" dedi.İngiltere Kültür Bakanı Whittingdale İngiliz basının gündeminde. Bakan Whittingdale internet üzerinden tanıştığı ancak daha sonra seks işçisi olduğunu öğrendiği kadınla yaşadığı ilişkinin bakanlık görevini etkilemediğini savundu.

Bakan Whittingdale, tanıştığı kadının seks işçisi olduğunu Şubat 2014'te öğrendiğini ve ilişkiyi hemen sonlandırdığını belirtti.

İngiltere'de yayınlanan dört gazete bakanın ilişkisinden Whittingdale henüz kabineye girmeden önce haberdar olduklarını, ancak olayı haberleştirmediklerini belirtmişti.

Muhalefetteki İşçi Partisi ise yaptığı açıklamada 'Demokles'in kılıcı Whittingdale'in üzerinde' dedi ve bakanın basından sorumlu olduğunu hatırlattı. Başbakanlıktan yapılan açıklamada ise Whittingdale için "Kendisi bekar birisi ve özel hayatı da kendisini ilgilendirir" dedi. Ayrıca Whittingdale'in Başbakan David Cameron'ın tam güvenine sahip olduğu da vurgulandı.

'Utanç verici'

BBC'ye konuşan Whittingdale ise yaşadığı ilişkinin Ağustos 2013'te başladığını ve Şubat 2014'te sonlandığını belirtti.

Whittingdale, match.com internet sitesi üzerinden tanıştığı kadın için "Yaşı bana yakındı ve evime yakın bir yerde yaşıyordu. Bana gerçek mesleğiyle ilgili hiçbir ipucu vermedi. Olaydan ancak birileri tabloid gazetelere hikayeyi satmaya çalıştığı sırada haberdar oldum. Öğrenir öğrenmez de ilişkiyi bitirdim" dedi.

Olayın eskiye dayandığını ifade eden Whittingdale, "Biraz utanç verici bir durum. Ancak bu olaylar bakanlık görevini devralmadan önce yaşandı ve bitti. Bugüne kadar bakan olarak aldığım kararlar üzerinde de hiç bir etkisi olmadı" diye konuştu.

BBC siyaset editörü Laura Kuenssberg, Kültür Bakanı Whittingdale ile ilgili tartışmaların yaşadığı ilişkidense basından sorumlu kabine üyesi olması üzerinde yoğunlaştığını hatırlatıyor ve "Şahsi hayatına dair bir hikaye bulan gazeteleri denetliyor olması kuşku yaratıyor" diyor.

Eylül 2015'e kadar muhalefetteki İşçi Partisi'nin Kültür Bakanlığı'ndan sorumlu üyesi olarak görev yapan Chris Bryant, "Öyle anlaşılıyor ki bunca zaman basın kuruluşları bu olayı Bakan Whittingdale üzerinde Demokles'in kılıcı gibi tutmuş" diyor.

Bryant,Bakan Whittingdale'in bu olayı öğrenir öğrenmez tüm basın denetim görevlerini bir başka bakan devretmiş olması gerektiğini de savunuyor.

Kaynak : bbc türkçe
Etiketler kültür bakanı
Yorumlar