Anasayfa /  Politika

Kulislerde konuşulan bomba Babacan ve Akşener iddiası

Siyaset kulislerine bomba gibi düşen haberde yeni parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan, İYİ Parti'ye büyük şok yaşatacak.

Abone ol
Abone ol 30 Kasım 2019 18:51

AK Parti kulislerinde eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakan Ali Babacan'ın kuracakları partilere milletvekili düzeyinde bir katılım olması beklenmiyor. AK Partililer, “Giden olmaz. Vefasızlık yapılacağını tahmin etmiyoruz” diyorlar.

"MEŞHUR ADAMLARLA BERABER YÜRÜYEMEZLER"

Tarafsız Haber Ajansı'nın haberine göre; AK Partililer, Ali Babacan’ın kuracağı partiye ilişkin, “Meşhur adamlarla beraber yürüyemezler, niye yürüyemezler, lider yok içlerinde, lider olmadığı için meşhur adamlarla beraber yürüyemezler. Onlar ayrılınca daha büyük etki yapar. Onların orada bulunmaları artı getirmez. Vefalı, güvenilir, hırsları aklının önünde olmayan kişilerle yürümeleri lazım. Lider olsa, lider bunu absorbe eder. Lider olmadığı için ‘sen de aynısın ben de aynıyım’ düşüncesi olur” değerlendirmesini yapıyor.

"CUMHURBAŞKANINA KARŞI ŞANSLARI YOK"

AK Parti kulislerine göre; Babacan daha ziyade Millet İttifakı’ndan oy alacak. AK Parti kulislerinde Babacan’ın ve Davutoğlu’nun kuracağı partilerin alacakları oy oranına ilişkin şu yorum yapılıyor:

“Anketler doğruysa İYİ Parti’nin oylarında bir azalma var. Cumhur İttifakı’nın oyunda azalma yok. İYİ Parti’de bir erime var. İYİ Parti’nin eksilen oyları bize gelmiyor. Nereye gittiği belirsiz. Babacan’ın ekibine gidebilir. Davutoğlu’na gitmiyor. Babacan, AK Parti’den oy almayacak. Cumhur İttifakı yüzde 48-52 arasında dolaşıyor. Bizden MHP’ye geçiş oluyor. Cumhurbaşkanı’nın karşısında Babacan ve Davutoğlu’nun da şansı yok.”

Yorumlar