Anasayfa /  Foto Galeri

'Küçük prens' müzikaline ABD 6 ödül!

Alev Baymur, ABD'de 6, Kanada'da bir ve Hindistan'da 2 ödül kazanan müzikal film 'Küçük Prens'i Türkiye'de sahneye de uyarladı. 20 yıl önce ABD'ye yerleşen Baymur, "Türkiye'de herkesin şikayet ettiği her şeyi çok özledim" diyerek ülkesine döndü. Alev Baymur, Habertürk HT Stüdyo'da ABD'de neler yaptığını, Türkiye'de neler yapacağını anlattı

'Küçük prens' müzikaline ABD 6 ödül! - Sayfa 1

Alev Baymur...
2000'den önce Türkiye'de oyuncu ve balerin olarak sektörde etkin bir isimdi.Sonra aldığı radikal bir kararla ABD'ye yerleşti.Uzun yıllardır ortalıklarda görünmeyen Alev Baymur, Türkiye'ye döndü.ABD'de boş durmamış.Bir yapım şirketi kurmuş, 'Küçük Prens' adlı müzikalfilmle ödüller kazanmış.Bir de noter ve emlakçı olmuş.

'Küçük prens' müzikaline ABD 6 ödül! - Sayfa 2

"Türkiye'de herkesin şikayet ettiği her şeyi çok özledim" diyerek ülkesine dönen Alev Baymur, Habertürk HT Stüdyo'da Mehmet Çalışkan'ın konuğu oldu.


Kariyerinin en iyi dönemlerinde ABD'ye gittin. Neden gittin?
Galiba biz sanatçılar olarak kendimiz için hep rol arıyoruz. Benim de elde etmek istediğim rol annelikti. Bir çocuk büyütmek için uzaklara gitme ihtiyacı hissettim.

'Küçük prens' müzikaline ABD 6 ödül! - Sayfa 3

20 yıl boyunca ABD'de ne yaptın?
20 yılımın yaklaşık 15 yılı ABD'de geçti. Öncelikle bir evlat yetiştirdim. 19 yaşında bir kızım var. Müzisyen oldu. Bu arada 'sanatın dışında ne öğrenebilirim?' diyerek eğitimler aldım. En çok sükse yapan eğitimim de ABD'de noter olmamdı. Sonrasında sanata devam ettim. Özellikle burada yaptığım işlerin ABD'de can bulmasını sağladım.

Orada bir de yapım şirketi kurdun değil mi?
Evet... Öncelikle yapım şirketim, film ihracatçısı statüsüyle ABD'deki şirketimin ortağı. ABD'deki yapım şirketi de özellikle Türkiye'deki platformda benim kendi stüdyomda çektiğim mütevazi filmlerimi oradaki festivallerde pazarlayan tarafıdır. Örneğin 'Küçük Prens', ABD'de çocuk dalında 6 ödül kazandı. Ayrıca Kanada'da bir Hindistan'da 2 ödül kazandı.

'Küçük prens' müzikaline ABD 6 ödül! - Sayfa 4

'Küçük Prens' nedir?
'Küçük Prens' benim aşkım. Bundan 3 yıl önce Türkiye'ye gelerek dijital ve holografik bir müzikal sahnelemek istedim. Bir şirket projeyle çok ilgilendi ve sponsor olacağını söyledi. Ben de bütün arkadaşlarımla toplantılar yaptım. Meltem Cumbul, Tamer Levent, Özkan Uğur, Cihan Okan... Sahneye bu arkadaşlarım çıkacaktı. Çalışmalara başladık, deneme çekimleri hazırlandı. Sonrasında ABD'ye döndüm. Sponsor olacak olan şirket sözleşme gönderecekti. Benim alıştığım gibi değil burada işler. Eylül ayında sözleşmem gelmedi. Ben de bunu filme çevirdim. Prodüksüyonunu, yapımcılığını, yönetmenliğini, her şeyini kendim yaptım. Sonra festivallere gönderdiğim zaman müthiş bir dönüş aldım. ABD'deki festivallerden 6 ödül kazandı.