Anasayfa /  Foto Galeri

Kuaför ve AVM’lere gidecekler bunlara mutlaka uyun! Halk sağlığı uzmanından önemli açıklamalar

Koronavirüs normalleşme takvimi kapsamında kuaför ve AVM’lerin açılması, hijyen konusunda da birçok soruyu da akıllara getiriyor. Özellikle mahalle aralarında bulunan berber ve kuaförlere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, AVM gibi kapalı alanlarda virüsün daha uzun süreli yaşadığı ve ciddi riskler taşıdığı uyarısında bulunuyor. Konuyla ilgili konuşan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melike Yavuz açıkladı

Kuaför ve AVM’lere gidecekler bunlara mutlaka uyun! Halk sağlığı uzmanından önemli açıklamalar - Sayfa 1

Koronavirüs normalleşme takvimi kapsamında berber, kuaför ve AVM’lerin açılması, hijyen konusunda da birçok soruyu da akıllara getirdi. Özellikle mahalle aralarında bulunan berber ve kuaförlere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, AVM gibi kapalı alanlarda virüsün daha uzun süreli yaşadığı ve ciddi riskler taşıdığı uyarısında bulunuyor.

Kuaför ve AVM’lere gidecekler bunlara mutlaka uyun! Halk sağlığı uzmanından önemli açıklamalar - Sayfa 2

Konuyla ilgili konuşan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melike Yavuz ise kuaför ve AVM’lerde oluşabilecek olası tehlikeler hakkında bilgi vererek, virüsten nasıl korunulması gerektiğini anlattı.

Kuaför ve AVM’lere gidecekler bunlara mutlaka uyun! Halk sağlığı uzmanından önemli açıklamalar - Sayfa 3

Kullanılan aletler steril olmalı 
Küçük çaplı berber ve kuaförlerde koronadan korunmak için en önemli strateji olan ‘fiziksel mesafenin korunması’ son derece güç olacaktır. Bazı kuaför ve berberlerde sadece çalışanlar bile yeterince kalabalık oluşturabiliyor. Aynı koltuğa oturan bir önceki müşterinin hasta olması durumunda onun dokunduğu yüzeylere temas edilmesi de risk.

Kuaför ve AVM’lere gidecekler bunlara mutlaka uyun! Halk sağlığı uzmanından önemli açıklamalar - Sayfa 4

Yine buralarda kullanılan havlu, makas, tarak vb. aletlerin kullanıldıktan sonra bir sonraki müşteri için kullanımı yeterli dezenfeksiyon, sterilizasyon önlemi alınmazsa risk yaratacaktır. Ayrıca bu işletmelerde çalışanlar da gün boyunca hasta olup olmadıklarını bilmedikleri çok sayıda müşteri ile temas edeceklerdir. Bu durum da çalışanlar için risk anlamına gelir.