Anasayfa /  Ekonomi

Kripto paralar için peşpeşe uyarılar! Piyasa şokta...

Kripto para dünyasında şok yaşanıyor. Özellikle Terra LUNA'da yaşanan büyük kayıp sonrası kripto paraların yeniden toparlanıp toparlanmayacağı merak konusu olurken, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors’dan bir uyarı geldi.

Abone ol
Abone ol 14 Mayıs 2022 10:52

Küresel piyasalar kripto paradaki düşüşe odaklanmışken, dünyaca ünlü Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors’dan (SP) şok uyarı geldi. S&P'den yapılan açıklamada, bu sınırlı etkinin, gelişmekte olan kripto ekosisteminin nispeten küçük boyutundan ve geleneksel finansla sınırlı bağlantısından kaynaklandığı aktarıldı.

Mevcut kripto düşüşünün "zamanlı bir uyarı" olarak nitelendirildiği açıklamada, sabitkoinler de dahil olmak üzere kripto varlıklardaki son düşüşün, bu varlıkların henüz sistematik olarak önem taşımadığı göz önüne alındığında, geleneksel finansal piyasalar veya makroekonomi üzerinde önemli bir etkisi bulunmayacağı kaydedildi. Açıklamada, "Bir dahaki sefere, kripto sektörü büyümeye devam ettikçe işler farklı olabilir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Yorumlar